Kirjailija Kate Thompson
Suomentaja Tuulia Tipa
Kansi Susanna Appel
Alkuteos The Little Wartime Library
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523768628
Ilmestymispäivä 08.09.2023
Sidosasu Äänikirja
Kirjastoluokka 84.2

Kirjasto sodan keskellä

Maailman palaessa kirjallisuuden liekki roihuaa kaikista kirkkaimpana

Kate Thompsonin Kirjasto sodan keskellä on toisen maailmansodan aikaiseen Lontooseen sijoittuva romaani kätketystä kirjastosta, joka toi lohtua ihmisille

Lontoo vuonna 1944. Rohkea kirjastonhoitaja Clara Button on toisen maailmansodan aikaan töissä Bethnal Greenin kirjastossa Lontoossa. Kirjaston romuttuessa pommituksissa Clara saa idean siirtää kirjaston kokoelmat maan alle keskeneräiselle ja väestönsuojaksi muutetulle Bethnal Greenin metroasemalle. Aseman suojiin muodostuu maanalainen yhteisö, joka muun muassa teatteria ja kahvilaa ylläpitämällä tarjoaa turvaa ja rauhaa taivaalta putoavilta pommeilta.

Clara ja hänen uskollinen kollegansa Ruby Monroe avaavat sitkeästi maanalaisen kirjaston ovet joka ilta yläpuolella roihuavasta sodasta huolimatta. Kirjasto on elintärkeä alueen asukkaille, sillä se tarjoaa tien kulttuurin pariin ja pakoon arjesta tuhoisan sodan melskeessä.

Sodan pitkittyessä Claran ja Rubyn sinnikkyyttä koetellaan äärimmilleen, kun he joutuvat päättämään, kuinka kalliin hinnan he ovat valmiit maksamaan kirjojen ja heille rakkaiden ihmisten vuoksi. Kate Thompsonin tositapahtumiin perustuva Kirjasto sodan keskellä on koskettava historiallinen romaani, joka saa lukijan sydämen sykkimään entistäkin enemmän kirjallisuuden voimalle.

Cover