Kirjailija Scott Kelly
Suomentaja Outi Järvinen
Kansi Eija Kuusela
Alkuteos Endurance
Genret Henkilökuvat ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789522795649
Ilmestymispäivä 01.02.2018
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 99.1

Kiertoradalla

Vuosi avaruudessa

Millaista on viettää vuosi avaruudessa?

Astronautti Scott Kellyn muistelmateos Kiertoradalla on kiehtova kertomus ihmisen tahdonvoimasta ja ihmeellisestä avaruudesta. Lähde mukaan ainutlaatuiselle matkalle – huomaat pian ajattelevasi omasta maailmastasi eri tavalla kuin ennen.

Kapteeni Scott Kelly teki avaruusmatkailun historiaa ja vietti vuoden kansainvälisellä avaruusasemalla. Neljän avaruuslennon veteraani ja avaruudessa oleskelun ennätysmies on kokenut asioita, joita hyvin harva meistä tulee koskaan kohtaamaan. Millaista avaruudessa oli ja millaista oli palata takaisin maan pinnalle?

Kelly kuvaa avaruuselämän jännittäviä, arkipäiväisiä ja syvällisiä puolia omalla inhimillisellä ja huumorintajuisella tyylillään. Hän kertoo avaruusmatkansa vaiheet kazakstanilaisesta avaruussatamasta kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle ja takaisin. Kellyn kokemuksista käy muun muassa ilmi, mitä avaruus tekee keholle, miltä tuntuu olla erossa lähimmistään, kuinka jatkuva yhteiselo pienessä tilassa kollegojen kanssa sujuu ja mitkä uhat voivat koitua miehistön jäsenten tai koko avaruusaseman kohtaloksi.

Cover

Lisää kirjailijalta