Kirjailija Rebecca Netley
Suomentaja Satu Hlinovsky
Kansi Alex Murray
Alkuteos The Whistling
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523767454
Ilmestymispäivä 20.10.2023
Sidosasu Jättipokkari
Kirjastoluokka 84.2

Kalman kehtolaulu

Kun kuulet sen, on jo liian myöhäistä

Rebecca Netleyn Kalman kehtolaulu on hyytävän tunnelmallinen kummitustarina syrjäisestä kartanosta 1860-luvun Skotlannissa

Yksinäinen Elspeth Swansome palkataan yhdeksänvuotiaan Maryn lastenhoitajaksi syrjäiselle Skelthsean saarelle Skotlannin rannikolle. Mary ei ole puhunut sanaakaan ääneen sen jälkeen, kun hänen kaksoisveljensä William menehtyi yllättäen ja lasten edellinen hoitaja katosi saarelta jäljettömiin.

Kukaan ei suostu puhumaan siitä, mitä Williamille tapahtui. Kukaan ei myöskään kerro, miksi kartanon käytävillä kuuluu öisin hypnoottinen kehtolaulu. Tai sitä, miksi tyhjiin huoneisiin ilmestyy outoja nukkeja ja aavemainen vihellys kaikuu kartanon seinissä yön saapuessa.

Eräänä talvisena päivänä kiristyvä pakkanen katkaisee yhteydet mantereelle juuri kun Elspeth ja Mary ovat saarella kahdestaan. Kartanon synkkien varjojen keskellä Elspeth joutuu pohtimaan painajaisista pahinta: ovatko he Maryn kanssa sittenkään yksin?

Rebecca Netleyn esikoisteos Kalman kehtolaulu on selkäpiitä hyytävä kauhukertomus, joka jää kummittelemaan lukijan mieleen kuin kartanon seinissä kaikuva vihellys.

Cover

Lisää kirjailijalta