Kirjailija Katherine Neville
Suomentaja Seppo Loponen
Kansi Claire Ward / TW
Alkuteos The Eight
Kieli suomi
Genret Rikos ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522790309
Ilmestymispäivä 01.03.2012
Sidosasu Kirja Pokkari
Sarja Shakki 1
Sivumäärä 672
Koko (mm x mm) 110 x 178
Kirjastoluokka 84.2

Kahdeksan

New York, 1972. Nuori ja etevä tietokoneasiantuntija Katherine Velis saa työkomennuksen Algeriaan. Ennen matkaa selvänäkijä ennustaa hänen joutuvan suureen vaaraan. Katherine ei ota ennustusta vakavasti, mutta pian hänen lähipiirissään sattuu kaksi kuolemantapausta. Liittyvätkö ne jotenkin Katherineen? Ja miksi eräs antiikkikauppias pyytää häntä etsimään Algeriasta ikivanhan shakkipelin osia?

Etelä-Ranska, 1790. Montglanen nunnaluostarin uumeniin on kätketty shakkipeli, joka antaa pelaajilleen rajattoman vallan. Pelin voima toimii kuitenkin vain, jos kaikki osat ovat tallella. Väärissä käsissä peli voisi saada tuhoa aikaan, joten nunnat hajaantuvat eri puolille maailmaa piilottamaan shakkinappuloita. Ranskan vallankumous kuohuu, ja Montglanen shakkipeli kiinnostaa monia...

Katherine Neville on punonut arvoituksellisen shakkipelin ympärille henkeäsalpaavan jännitystarinan. Salaperäinen ja vauhdikas romaani suorastaan vilisee numerosymboliikkaa, historiallisia arvoituksia ja ratkaistavia koodeja.

Cover

Lisää kirjailijalta

Tuli
Kirja Nidottu