Kirjailija Vesa Kontiainen
Kansi Tuomo Parikka
Kieli suomi
Genret Historia ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789522794178
Ilmestymispäivä 11.04.2017
Sidosasu E-kirja
Sivumäärä n. 230
Kirjastoluokka 78.89

Juva Rock City

Festarijärjestäjän taivas ja helvetti

Rokatessa todellakin on roiskunut

Juva Rock City on kattava katsaus suomalais-savolaiseen rock-historiaan eri vuosikymmeniltä. Kirjassa käydään kaunistelematta ja rehellisesti läpi legendaarisen Juvan kaarihallin railakkaat muistot, Puustockin vauhdikkaat vuodet, Hotelli Juvan timanttiset Tähti-illat sekä muita musatapahtumia Savon sydänmailla.

Juvan maaperään ovat jättäneet jälkensä kaikki Suomi-rockin jättiläiset: Hurriganes, Eppu Normaali, Popeda, Yö, Sleepy Sleepers, Hanoi Rocks, Pelle Miljoona, Apulanta, CMX, Kotiteollisuus, YUP, Klamydia sekä sadat muut bändit ja artistit. Kontiaisen omien tarinoiden lisäksi Juvan musiikkitapahtumia kirjassa muistelevat muun muassa Pate Mustajärvi, Timo Rautiainen, Mato Valtonen, Olli Lindholm, Jarkko Martikainen ja Toni Wirtanen.

Kirja piirtää värikästä kuvaa siitä, mitä kulisseiden takana ja lavalla on sattunut ja tapahtunut. Ja kuinka järjettömän määrän raakaa duunia festareiden ja tapahtumien järjestäminen vaatii. Siitä on hohdokkuus ja glamour kaukana.

Ainutkertaisia ja ennen julkaisemattomia tarinoita täydentävät Kontiaisen arkistoista poimitut kuvat, lehtileikkeet ja julisteet. Ja kaiken kruunaa rock-henkinen mutta itseironinen kirjoitustyyli, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Cover