Kirjailija Rebekka Härkönen
Lukija Krista Putkonen-Örn
Kansi Timo Numminen
Genret Dekkarit ja jännitys Kotimainen kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523768277
Ilmestymispäivä 09.09.2024
Sidosasu Äänikirja
Sarja Walta 3
Kirjastoluokka 84.2

Hyväntekijät

Rulettia heikoimpien hengellä

Palkitun rikostoimittaja Rebekka Härkösen Walta-dekkarisarjan kolmas osa Hyväntekijät tunkeutuu hyväntekeväisyyssäätiön julkisivun pimeälle puolelle.

Suora televisiolähetys Becker-säätiön juhlagaalasta on juuri alkanut. Iltaa juontavat Greta ja Henrik Kivi nousevat esiintymislavalle. Greta säteilee turkissomisteisessa juhlapuvussaan. Tunnelma herkistyy, ovathan kaikki hyvällä asialla syöpälasten puolesta. Mutta yhtäkkiä joku heittää Gretan ja Henrikin päälle ämpärillisen verta.

Kuvat irvokkaasti tahrituista juontajista koristavat pian lööppejä, ja iskun tekijöiksi ilmoittautuu joukko eläinaktivisteja. Iltauutiset-lehden uutispäällikkö Suuna Walta päättää kaivella lööpin taustat tarkemmin uuden toimittajansa kanssa, ja pian he tekevätkin mielenkiintoisen havainnon: Greta Kiven puvun turkissomisteet eivät ole aitoja. Onko taustalla sittenkin jokin muu taho ja miksi?

Hyväntekijät jatkaa uutistoimituksen sykkeeseen sijoittuvaa Walta-dekkarisarjaa, jonka tarinat kumpuavat tosielämästä, sen maton alle lakaistuista yhteiskunta- ja järjestelmävirheistä.

Cover