Kirjailija Lizzie Pook
Suomentaja Marlene Sanoukian
Kansi Satu Kontinen
Alkuteos Moonlight & the Pearler's Daughter
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523762541
Ilmestymispäivä 22.08.2022
Sidosasu Äänikirja
Kirjastoluokka 84.2

Helmenkalastajan tytär

Uusi maailma odottaa

Lizzie Pookin Helmenkalastajan tytär on Australian myrskyisän 1800-luvun lopulle sijoittuva huikaiseva ja aistivoimainen tarina nuoresta naisesta, jonka täytyy oppia tuntemaan itsensä löytääkseen kadonneen isänsä

Läntinen Australia vuonna 1886. Kuukausien mittaisen, harmaiden taivaiden alla tehdyn merimatkan jälkeen yksinäinen troolari saapuu Bannin Bayn satamaan. Punaruskeiden kallioiden varjossa, mangrovesuon äärellä nuori Eliza Brightwell perheineen tähyää tätä uutta ja vierasta maata, jonka ankara luonto kuiskailee lupauksia merenpohjassa odottavista helmiaarteista.

Kymmenen vuotta myöhemmin Elizan omalaatuinen yrittäjäisä katoaa epämääräisissä olosuhteissa. Kyläläisten huhut maalaavat pelottavia kuvia murhasta, ja kun etsinnät päätyvät umpikujaan ja toivo on loppua, jää kadonneen isän kohtalo sisukkaan Elizan selvitettäväksi.

Etsiessään totuutta Eliza huomaa, että Bannin Bayn kauniin ja helmillä rikastuneen ulkokuoren alla piilee jotakin mädäntynyttä. Auringonpaisteessa hehkuva ja Elizalle rakas Bannin Bay on pullollaan korruptiota, ennakkoluuloja ja kiristystä. Rakkaansa pelastaakseen Elizan täytyy kohdata perheensä vaietut salaisuudet ja päättää, kuinka pitkälle hän on etsinnässään lopulta valmis menemään.

Lizzie Pookin esikoisromaani Helmenkalastajan tytär vie lukijan vaaroja täynnä olevalle matkalle keskelle Australian kesyttämätöntä luontoa, jonka kauneus ja julmuus tulevat riipaisevan kauniisti iholle asti.

Cover

Lisää kirjailijalta