Kirjailija James Gavin
Suomentaja Anssi Eriksson
Kansi Devin Grosz
Alkuteos George Michael: A Life
Genret Asiaproosa Henkilökuvat ja elämäkerrat Tietokirjat Tulossa
ISBN 9789523769595
Ilmestymispäivä 18.04.2023
Sidosasu Äänikirja
Kirjastoluokka 99.1

George Michael: Elämä

Popmusiikin ikonin elämä.

Koskettava ja säväyttävä elämäkerta George Michaelista kertoo legendaarisen supertähden koko tarinan.

George Michael (1963–2016) oli lahjakas laulaja ja lauluntekijä, jonka musiikki villitsi maailmaa 1980-luvun alkupuoliskolta saakka. Hän nousi suursuosioon Wham!-yhtyeen myötä ja jatkoi sittemmin menestyksekkäälle soolouralle. Hitit seurasivat toisiaan: “Wake Me Up Before You Go Go”, “Careless Whisper”, “Last Christmas”, “Faith” ja “Father Figure”.

Michael tunnettiin lämminsydämisenä ihmisenä, seksiä tihkuvana machohenkisenä idolina ja monien päiväunien kohteena, mutta oman seksuaali-identiteettinsä hän piti pitkään salassa. Kuuluisuuteensa Michael suhtautui kaksijakoisesti, toisaalta se oli hänelle piinaava pakkomielle, toisaalta hän eli sen hehkussa. Lehdistö ei osoittanut juurikaan sympatiaa yhdelle musiikkibisneksen etuoikeutetuimmista miehistä, joka pinnan alla kärsi itsetuhoisuudesta.

James Gavinin kirjoittama George Michael: Elämä kertoo tarinan supertähdestä, jonka henkilökohtaiset vastoinkäymiset ja upea ura koskettavat faneja ympäri maailman. Kirja kertoo ujon brittiläis-kyproslaisen pojan noususta parrasvaloihin ja piirtää kuvan ikonisesta poplaulajasta hänen valtavaa luomiskykyään unohtamatta. Teosta varten on haastateltu satoja George Michaelin tunteneita ihmisiä ystävistä kollegoihin.

Cover

Lisää kirjailijalta