Kirjailija Rafik Schami
Suomentaja Raija Nylander
Alkuteos Die dunkle Seite der Liebe
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789522790316
Ilmestymispäivä 01.08.2012
Sidosasu Kirja,Pokkari
Sivumäärä 892
Koko (mm x mm) 110 x 178
Kirjastoluokka 84.2

Damaskoksen rakastavaiset

Damaskoksen rakastavaiset kertoo arabimaailmasta moniulotteisella tavalla. Se on rakkaudentunnustus Damaskoksen kaupungille, ylistyslaulu vahvoille naisille ja vetoomus rauhan ja yhteisymmärryksen puolesta. Romaani kuvaa Syyrian historiaa kolmen sukupolven ajalta ja näyttää, miten politiikka ja uskonto vaikuttavat tavallisten ihmisten perheasioihin, elämänratkaisuihin ja rakkauteen.

Damaskoksen rakastavaiset on Ranan ja Faridin tarina. Tavatessaan toisensa ensi kertaa yhteisten muslimituttavien luona he luulevat toisiaan muslimeiksi, vaikka ovat molemmat kristittyjä. He ihastuvat toisiinsa nopeasti ja tuntevat suurta helpotusta, kun tajuavat kuuluvansa samaan uskontokuntaan. Helpotus muuttuu ahdistukseksi, kun he ymmärtävät, että heidän sukunsa ovat katkerissa riidoissa keskenään.

Schami kuvaa vihan ja väkivallan kierrettä, mutta samalla hän kertoo mukaansatempaavalla tavalla ihmisistä, jotka mieluummin uhmaavat kuolemaa kuin kieltävät intohimonsa. Kirjassa keskeisellä sijalla on ihmisen loukkaamaton arvokkuus ja kyky selviytyä vaikeuksista.

Cover

Ei muita julkaisuja kirjailijalta