Kirjailija Beth Morrey
Suomentaja Pirjo Ruti
Kansi Satu Kontinen
Alkuteos Clover's Day Off
Genret Lukuromaanit ja viihde Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789524031004
Ilmestymispäivä 09.08.2024
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 84.2

Clover Hendry vaihtaa vapaalle

Älä häiritse häntä tänään

Beth Morreyn Clover Hendry vaihtaa vapaalle on lämminhenkisen anarkistinen hyvän mielen romaani naisesta, joka ei suostu enää sivurooliin.

Tv-tuottaja, teini-ikäisten kaksosten äiti Clover Hendry tekee pyöreää päivää. Hän hoitaa kollegojensakin työt, antaa tuntuvan tipin huonolle kampaajalle ja toteuttaa vaativan äitinsä jokaisen toiveen. Päässä vilisevät tehtävä- ja ostoslistat. Sitten koittaa päivä, jolloin hän oppii vihdoin sanomaan ei.

Aamu alkaa tavanomaisella kaaoksella. Clover on hoitanut kymmeniä asioita jo ennen töihin lähtöään. Junassa tapahtuu jotain, joka muuttaa päivän kulun, ja ennen kuin huomaakaan, Clover on ottanut itselleen vapaapäivän. Hän ei ole tänään tavoitettavissa. Hän tekee juuri sitä, mikä sattuu huvittamaan, oli se sitten anastetulla ruohonleikkurilla huristelua, kuvitteellisen alpakan kanssa kävelyä tai kipeän menneisyyden kohtaamista.

Beth Morreyn Clover Hendry vaihtaa vapaalle on huumorin ja oivallusten siivittämä lukuelämys, josta jää voimaantunut olo pitkäksi aikaa.

Cover