Kirjailija Kaja Nordengen
Suomentaja Susanna Paarma
Kansi Eevaliina Rusanen
Alkuteos Hjernen er stjernen
Kieli suomi
Genret Tietokirjat
ISBN 9789522794567
Ilmestymispäivä 19.09.2017
Sidosasu E-kirja
Sivumäärä 146
Kirjastoluokka 59.55

Ainutlaatuiset aivot

”Kaja Nordengen on norjalaisen neurologian Wonder Woman (...) hän kykenee tarjoilemaan tietoa niin, etteivät lukijan aivot mene solmuun (...) ennen kaikkea kirjoittajan innostus on tarttuvaa.”
Dagbladet

Miten aivomme ovat muovautuneet evoluution aikana? Miten ihmisaivot päättelevät, muistavat ja suunnistavat? Mikä tekee meistä persoonia? Mitä huumori, musiikki ja seksi saavat aikaan aivoissamme? Tai kahvi ja kokaiini? Ainutlaatuiset aivot vastaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Aivot tekevät meistä sen, mitä olemme. Aivot oppivat, ohjaavat liikkeitämme, ratkovat ongelmia ja muistavat vuosikymmenten takaisia asioita. Mutta aivot tekevät myös huonoja valintoja, ajavat meitä riippuvuuksiin ja huijaavat meitä. Miksi aivot ovat niin kuin ovat?

Lääkäri ja aivotutkija Kaja Nordengen summaa yhteen tässä havainnollisesti kuvitetussa kirjassa kaiken, mitä nykyään tiedämme aivoista. Hän on erityisesti kiinnittänyt huomiota siihen, että kirjan termistö on ymmärrettävää. Nordengen kirjoittaa kiinnostavasti ja valaisevasti lukuisten tutkimuksista saatujen esimerkkien avulla.

Cover

Lisää kirjailijalta