Kesän parhaat dekkarit

Suomessa vietetään jälleen valtakunnallista Dekkariviikkoa 10.–16.6.2019. Tutustu vinkkeihimme kesän parhaista dekkareista, rikosromaaneista ja jännityskirjallisuudesta!

Louise Pennyn herkullisen dekkarisarjan ensimmäinen osa Kuolema kiitospäivänä (suom. Raimo Salminen) tutustuttaa viehättävään Three Pinesin kylään,  jonka sievien julkisivujen takana piileksii jotain synkkää.

Louise Pennyn Kuolema kiitospäivänä on perinteinen mutta persoonallinen ja oivaltava dekkari, jossa naivistitaiteilija murhataan pienessä kanadalaiskaupungissa. Hienovarainen huumori ja taitavat kielikuvat siivittävät tarinaa, joka sieppaa mukaansa.
Eeva-lehti

Lue lisää kirjasta >>

Tomas Gadsin psykologinen rikosromaani Pirulainen katsoo pahuutta silmästä silmään. Kun taustat ja motiivit paljastuvat, mikään ei ole sitä miltä näyttää. Tomas Gads -nimellä kirjoittavat Satu Roos ja Kaisa Nummela ovat haastateltavina Dekkarilauantaissa Keskustakirjasto Oodissa Helsingissä la 15.6. klo 14. Katso Dekkarilauantain koko ohjelma täältä.

Vaikka kysymys on rikosromaanista ja murhan selvittelyssä silmukkaa kiristetään loppua kohti hyvin, kiinnostavinta teoksessa on kuitenkin ymmärrys ihmismielen monimutkaisuudesta. (…) Pirulainen on – – mainio avaus sarjalle, joka ryhmä Halmeen ympärille on jo kehitteillä.
Turun Sanomat

Lue lisää kirjasta >>

Hideo Yokoyaman 64-uutuusdekkarissa (suom. Markus Mäkinen) tokiolainen poliisi ryhtyy tutkimaan uudelleen neljäntoista vuoden takaista rikosta, jota kukaan ei pystynyt ratkaisemaan.

Japanilaisen Hideo Yokoyaman romaanin 64 (suom. Markus Mäkinen) lukijalta vaaditaan käsivoimien lisäksi tarkkaavaisuutta. (…) Taustalla kummittelee selvittämätön sieppausrikos, ja näyttämönä on poliisin viestintäosasto. Japanilainen luonteenlaatu on kiehtova. Harmittaa, kun 765-sivuinen trilleri loppuu.
Anna-lehti

Lue lisää kirjasta >>

Volker Kutscherin tv:stä tutun Babylon Berlin -dekkarisarjan toisessa osassa komisario Gereon Rath ryhtyy tutkimaan kuuluisan mykkäfilmitähden kuolemantapausta. Mykkä kuolema -dekkarin on suomentanut Veera Kaski.

Kutscher kuvaa eloisasti 1930-luvun alun filmimaailmaa, jossa on käynnissä suuri murros, kun äänielokuva on syrjäyttämässä mykän tuotannon. (…) Kutscher kuljettaa juonilankojaan taidokkaasti eteenpäin, punoo niitä yhteen ja vyöryttelee kerrontaansa aidossa lukuromaanin hengessä.
Ruumiin kulttuuri -lehti

Lue lisää kirjasta >>

Fiona Bartonin uutuuskirjassa Lapsi (suom. Pirkko Biström) pieni uutinen sanomalehdessä kertoo rakennustyömaalta löytyneestä, vuosia sitten haudatusta vastasyntyneen lapsen ruumiista.

Journalistina pitkään toiminut Fiona Barton ei turhaan ole noussut lukijoiden suosikiksi, sen verran vetävää juonen kuljetusta ja syvällisiä tunteita hän dekkareihinsa lataa. Lapsi-dekkarista löytyy raadollista ihmiskuvausta ja synkkiä salaisuuksia, mutta raakuuksilla siinä ei mässäillä.
Apu.fi

Lue lisää kirjasta >>

Alan Bradleyn rakastetun Flavia de Luce -sarjan 10. osassa Kuolon kultaiset kiehkurat (suom. Maija Heikinheimo) vasta perustettu etsivätoimisto tutkii hääkakusta löytyneen sormen arvoitusta.

Nuoren Flavia de Lucen rikostenratkontakykyjä seurataan jo kymmenennessä teoksessa. Kuolon kultaiset kiehkurat -kirjassa pikkuvanha lapsonen on edennyt jo varhaisteiniksi. (…) Luvassa on vakuuttavaa kemiantuntemusta ja nasevia päätelmiä.
Apu-lehti

Lue lisää kirjasta >>