Jokaiselle kansanedustajalle lahjoitettu jääkiekkoilijan aivovammasta kertova kirja Kuolemanlaakso

Syyskuussa ilmestynyt kirja Kuolemanlaakso on koskettanut voimakkaasti jo tuhansia lukijoita, erityisesti aivovamman saaneita ja heidän läheisiään. Kirja kertoo entisen jääkiekkoilijan Tommi Kovasen karun tarinan vuonna 2013 tapahtuneen rajun taklauksen jälkeen. Jotta tietoisuus aivovammojen seurauksista leviäisi päättäjien keskuudessa, jokaiselle Suomen kansanedustajalle on lahjoitettu Kuolemanlaakso-kirja. Lahjoituksen tekivät Aivovammaliitto ry ja kirjan kustantanut Bazar Kustannus Oy yhdessä kirjan kirjoittaneiden Tommi Kovasen ja Jenny Rostainin kanssa.

”Kirjoitimme tarinani kirjaksi, koska aivovammoista ja niiden seurauksista puhutaan aivan liian vähän. Kuolemanlaakson ilmestymisen jälkeen olen saanut runsaasti yhteydenottoja aivovammautuneilta, joista monet vasta kirjan luettuaan ovat saaneet sanoja tuntemuksilleen ja toivoa siitä, että elämä vamman kanssa on mahdollista”, kertoo Tommi Kovanen.

”Ajatus kirjalahjoituksesta syntyi aivovammautuneiden omassa Facebook-ryhmässä. Tartuimme heti ideaan ja otimme yhteyttä Aivovammaliittoon. Bazar Kustannus on vuosittain lahjoittanut varoja erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin ja meille on kunnia olla mukana myös tässä tärkeässä asiassa”, sanoo kustantamon johtaja Markus Lähdesniemi Bazar Kustannus Oy:stä.

”Tommin tarina kertoo koskettavasti ja todenmukaisesti elämästä ja tuntemuksista usein näkymättömän vamman kanssa. Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Aivovammaliitto on luovuttanut juhlavuoden kunniaksi sisäministeri Paula Risikolle julkilausuman, jossa kuvataan niitä haasteita ja karikoita, joita esiintyy monen aivovammaisen ihmisen tapauskertomuksessa. Muutoksia tarvitaan sekä tapaturmalainsäädäntöön että sen valvontaan”, toteaa Aivovammaliiton toiminnanjohtaja Anne Porthén.