Kirjailija Jay Lewis
Kieli suomi
Genret Historia ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789522797780
Ilmestymispäivä 15.10.2019
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 99.1

Yöstä valoon

Omaelämäkerta

Rockin kansainvälinen uudisraivaaja

Kun Jay Lewisin muusikon ura alkoi suomirockin kultaisella 1980-luvulla, tähtäimessä oli koko maailma. Lewis aloitti kitaristina ja laulajana Suomen ensimmäisessä heavyrock-yhtyeessä Sarcofaguksessa, muutti Ruotsiin ja liittyi Oz-yhtyeeseen vuonna 1984.

Ruotsi jäi Lewisille kuitenkin vain välietapiksi. Tie vei New Yorkiin, Princess Pangin riveihin. Yhtye oli 1980- luvun lopulla kovassa vedossa. Taivaskanavat tarjosivat maailmanlaajuista näkyvyyttä ja Guns N’ Roses halusi heidät lämmittelijäksi. Mutta bändi hajosi kesken nousukiidon, ja Lewis joutui etsimään muita töitä.

Vuonna 1997 Lewis käänsi uuden lehden elämässään ja muutti hektisestä New Yorkista takaisin Suomeen, hektisyyden vastakohtaan Lempäälään. Mutta pian puhelin taas soi, ja siitä soitosta alkoi 18 vuoden pituinen ura Yö-yhtyeessä. Vuoden 2016 lopulla Lewisin ja Yön – tai pikemminkin sen johtajan Olli Lindholmin – tiet erkanivat riitaisasti.

Yöstä valoon kuvaa rokkarin elämää, joka koostuu haaveista ja hauskanpidosta, kovasta työstä, sinnikkyydestä ja menestyksestä mutta myös hetkistä, jolloin kukaan ei huuda takaisin stagelle.

Cover

Lisää kirjailijalta

Yöstä valoon
Kirja Sidottu