Kirjailija Linda Huhtinen
Kieli suomi
Genret Historia ja elämäkerrat Tietokirjat
ISBN 9789522796745
Ilmestymispäivä 13.09.2019
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä n. 300
Koko (mm x mm) 135 x 210
Kirjastoluokka 99.1

Tuomari

Timo Favorinin tarina

Mies roolin takana

Timo Favorinin ennätyksellinen liigaura erotuomarina alkoi vuonna 1997 ja päättyi tasan tuhannenteen liigaotteluun 1.2.2019. Torinon olympialaisissakin viheltänyt vakavailmeinen oikeudenjakaja on kaikille kiekkoa seuraaville tuttu ilmestys kaukaloista, mutta minkälainen mies löytyy kivikasvojen takaa?

Favorinin mittavaa uraa tuomarina käydään läpi jääkiekkokaupunkien kautta. Vuoronsa saavat paikkakuntien lisäksi niin pelaajat, valmentajat, katsojat kuin jäähallitkin. Mukana on humoristisia ja jopa koomisia hetkiä, mutta myös hyvin vakavia ja murheellisia ihmiskohtaloita.

Linda Huhtinen tuo Favorinin lähelle lukijaa nostaessaan esiin tämän elämää myös kaukaloiden ulkopuolella. Siihen mahtuu onnistumisten lisäksi myös vastoinkäymisiä, lapsettomuutta, yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta. Yhteiskuntaa ja koulujärjestelmää tarkastellaan Favorinin erityis- ja tarkkailuluokan opettajan silmin. Tuomari – Timo Favorinin tarina piirtää kuvan äärimmäisen päättäväisestä miehestä, joka ei tingi periaatteistaan edes mylvivän, kymmentuhatpäisen yleisön edessä.

Cover

Lisää kirjailijalta