Bazarin kirjailijat Turun kirjamessuilla

4.–6. lokakuuta järjestettävät Turun kirjamessut keräävät yhteeen noin 900 esiintyjää, lähes 500 ohjelmanumeroa ja satoja näytteilleasettajia. Tule kuuntelemaan Bazarin ajankohtaisia kirjailijoita ja ostamaan uutuskirjoja messuhinnoin Rosebudin osastolta! Messut ovat avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10–18, sunnuntaina klo 10–17.


Kirjailijakuva:
© Mikael Soininen

Eppu Nuotio ja Pirkko Soininen: Punainen vaate

pe 4.10. klo 16.10-16.50 Eino
Taidetta ja rikoksia. Millaisia aineksia taidemaailmasta voi hyödyntää rikoskirjallisuudessa? Sitä pohditaan Matti Järvisen vetämässä paneelikeskustelussa. Mukana Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen lisäksi myös Patricia G. Bertényi (Salaisuuksien galleria, Tammi), Pauliina Laitinen-Littorin ja Antti Marttinen (Kolme punaista rubiinia, Aula & Co). Järjestäjänä Suomen Dekkariseura. 

 

 
Kirjailijakuva:
© Mirva Vainio

Katja Kärki: Jumalan huone

pe 4.10. klo 14.00–14.15 Turun seudun äidinkielen opettajien osasto
Katja Kärki on oppilaiden haastateltavana.

pe 4.10. klo  17.15–17.50 Fiore
Rohkeasti, vahvasti ja lämpimästi: esikoisromaaneja. Yhdessä Suvi Ratisen (Matkaystävä, Otava) ja Kristiina Sahan (Minäpäivät, Otava) kanssa, haastattelijana Päivi Kuntze.

 

Kirjailijakuva:
© Uupi Tirronen

Elina Kilkku: Täydellinen näytelmä

la 5.10. klo 11.00–11.30 Jukola (2. krs)
Täydellinen näytelmä -kirjan päähenkilö Alina on työtön, apurahoja metsästävä teatteriohjaaja ja kahden lapsen äiti, jonka selviytymiskeinona on suunnitella elämästään täydellisiä näytelmiä.  Kilkku on yhdessä Jussi Nikkilän kanssa (Näyttelijä, Tammi) Päivi Kuntzen haastateltavana.

la 5.10. klo 17–17.15 Turun seudun äidinkielen opettajien osasto
Elina Kilkku on oppilaiden haastateltavana.

 

Kirjailijakuva:
© Pekka Rautiainen

Petteri Sihvonen: Kolkko

la 5.10. klo 13.00–13.20 Eino
Kiekkoasiantuntijana tunnetun Sihvosen esikoisromaani junamatkasta halki Venäjän runnoo realistisen romaanin kerronnan ja lukemisen sovinnaisia tapoja poikkeuksellisella tavalla. Haastattelija Esko Juhola.

 

Kirjailijakuva: 
© Nauska

Max Manner: Matador

la 5.10. klo 13.50–14.20 Onerva (2.krs)
Äänikirjalukupiiri, jossa keskustelijoina kirjailija Max Manner ja äänikirjan lukija Jarmo Mäkinen. Keskustelun vetäjänä Päivi Kuntze. Järjestäjänä Storytel.

la 5.10. klo 15.20–16.00 Agricola
Kansainvälisen politiikan käänteet, vauhdikas toiminta, luottamus ja petos ovat trillereiden peruskuvioita, olipa kyse nykyaikaan tai menneisyyteen sijoittuvasta romaanista. Keskustelua trillerigenren iloista ja haasteista. Mukana Mannerin lisäksi Patrik Berghäll (Vaaran vuosien vakooja, Atena) ja Taavi Soininvaara (Tuhon messias, Otava). Moderaattori Leena Korsumäki. Järjestäjänä Suomen Dekkariseura.

 

Kirjailijakuva:
© Maiju Emilia Photography

Linda Huhtinen: Tuomari – Timo Favorinin tarina

su 6.10. klo 14.35–15.00 Tieto
Linda Huhtisen kirjoittamassa kirjassa Tuomari – Timo Favorinin tarina 1000 liigaottelua tuominnut erotuomari kertoo kiekkomaailmasta, mutta myös elämästään kaukaloiden ulkopuolella mm. erityisluokanopettajana. Haastattelija Petteri Sihvonen.

 

Bazarin kirjat myynnissä messuilla Rosebudin osastolla A/48.
Turun Kirjamessujen koko ohjelmaan pääsee tutustumaan osoitteessa www.kirjamessut.fi.

 

Ylärivissä Katja Kärki (kuva: © Joanna Heinonen), Elina Kilkku (kuva: © Uupi Tirronen) ja Max Manner (kuva: © Nauska), keskellä Petteri Sihvonen (kuva: © Pekka Rautiainen), Eppu Nuotio (kuva: © Anna Nuotio) ja Pirkko Soininen (kuva: © Mikael Soininen), alarivissä Linda Huhtinen (kuva: © Maiju Emilia Photography) ja Timo Favorin.