Kahden ja puolen miljoonan vuoden ajan esi-isämme elivät metsästäen ja keräillen luonnon antimia, kunnes noin kymmenentuhatta vuotta sitten heidän maailmansa muuttui: he alkoivat hyödyntää uudella tavalla tiettyjä eläin- ja kasvilajeja, jotta saisivat käyttöönsä enemmän saalista ja satoa. Tapahtui maanviljelyn vallankumous, joka mahdollisti suuremmat ravintoresurssit ja niiden myötä ensimmäiset korkeakulttuurit.
Suosittuun Sapiens-menestysteokseen pohjautuvan sarjakuvan toisessa osassa valotetaan syitä, miksi Homo sapiens asettui aloilleen ja mitä seurauksia sillä oli. Uusi elämäntyyli aiheutti savanneilla kehittyneille esi-isillemme myös ongelmia: ravinto yksipuolistui, sairaudet levisivät ja muisti ylikuormittui, koska yhteiskunnassa oli valtava määrä tietoa, jota piti välittää ihmiseltä toiselle. Muistamisen avuksi ja hallinnoimisen tueksi syntyivätkin sitten sekä kirjoitustaito että matematiikka.
Kuten sarjakuvan ensimmäisessä osassa Ihmiskunnan synty, tässäkin osassa seikkailevat Yuval, hänen veljentyttärensä Zoe, Tohtori Fiktio ja professori Saraswati.