Viherilma-kirja auttaa parantamaan sisäilman laatua

Haluatko vahvistaa elimistösi puolustuskykyä, saada lisää vireyttä ja keskittymiskykyä sekä vähentää stressiä? Tutkimukseen perustuva Viherilma kertoo, kuinka se tehdään luonnonmukaisella ja kestävällä tavalla, ilman ja valon avulla. Kirja pohjautuu menetelmään, jonka avulla Norjassa on saatu hyviä tuloksia kodeissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja työpaikoilla.

Norjalaisen Jørn Viumdalin kehittelemä Viherilma-menetelmä pohjautuu yli 20 vuoden tutkimustyöhön, jota on tehty muun muassa NASAn ja Norjan ympäristö- ja biotieteiden yliopiston piirissä. Menetelmän avulla tuodaan luonto sisätiloihin oikeantyyppisten kasvien ja päivänvaloa simuloivien lamppujen avulla. Viherilma antaa selkeät ohjeet oikeiden kasvilajien ja lamppujen valintaan, oman viherseinän rakentamiseen ja kasvien hoitamiseen. Tämä kirja saa sinut voimaan paremmin sisätiloissa!

”Viherilma ei ole mikään mystinen filosofia. Kyse on muutamasta helposta käytännön asiasta, jotka pystyt tekemään itse ja joiden avulla saat elämääsi uuden ulottuvuuden. Voin vakuuttaa, että harva asia saa aikaan niin paljon niin vähällä vaivalla kuin se, mistä kerron tässä kirjassa”, kertoo Viumdal kirjassaan.

Norjalainen insinööri Jørn Viumdal (s. 1947) kiinnostui 1980-luvulla NASAn tutkimuksista, joita oli tehty kasvien merkityksestä ihmisille pitkien avaruuslentojen aikana, ja ryhtyi myös itse tutkimaan asiaa. Nykyisin Viumdal suunnittelee ja toteuttaa viherympäristöjä konttoreihin, lastentarhoihin, kouluihin ja hoitokoteihin.

Jørn ViumdalViherilma – Luonnon raikkautta sisätiloihin
Alkuteos Skogluft
Suomentanut Jenni Pitkäniemi
285 sivua
Ilmestymispäivä 21.8.2018