Vallankumouksellinen matematiikkakirja auttaa laskuläksyissä

Kahden kokeneen norjalaispedagogin kirjoittama Ymmärrä matematiikkaa – 23-metodilla menestykseen tarjoaa tehokkaan tavan voittaa matematiikan haasteet. Kirja soveltuu kaikille, joilla on vaikeuksia peruskoulun matematiikan kanssa tai jotka haluavat auttaa heitä. Ymmärrä matematiikkaa oli viime vuoden myydyin tietokirja Norjassa ja se julkaistaan suomeksi perjantaina 26.1. Educa-messuilla Helsingissä.

Anne Lene Johnsenin ja Elin Natåksen kirjoittama kirja sisältää yksissä kansissa kaiken, mitä tarvitsee tullakseen hyväksi peruskoulun matematiikassa. Kirja auttaa ymmärtämään, miksi matematiikka on joillekin vaikeaa, tarjoaa työkaluja tarttua ongelmien syihin ja sisältää vinkkejä siitä, miten voit oppia tai opettaa matematiikan eri osa-alueita.

Ymmärrä matematiikkaa kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin: omaksumalla 23 peruskäsitettä koululainen oppii oivaltamaan matematiikkaa ulkoa opettelun sijaan. Peruskäsitteet ovat perusta, jolle varsinainen matematiikan oppiminen voi rakentua. Ymmärrä matematiikkaa kumoaa myytin huonosta matematiikkapäästä. Kenestä tahansa voi tulla hyvä matematiikassa ja kuka tahansa voi oppia pitämään siitä.

“Kirjan käyttöön kannustaa se, että asiat esitellään aihealueittain eikä niitä ole sidottu luokkatasoon. – – On mielettömän hienoa, jos huoltajat innostuvat ohjaamaan lastaan matemaattisessa ajattelussa. Kirja tukee niitäkin vanhempia, jotka ovat tottuneet sanomaan ‘Ei mullakaan matikka sujunut’. ” – Liisa Laajoki, espoolainen erityisluokanopettaja

Anne Lene Johnsen (s. 1968) on tehnyt tutkinnot kauppatieteissä, kognitiivisessa neurotieteessä, psykologiassa ja sosiaalipsykologiassa sekä toiminut opettajana eri ikäisille opiskelijoille. Johnsenin julkaisutuotantoon kuuluu monia aivojen kehittämistä käsitteleviä kirjoja. Elin Natås (s. 1955) kärsi lapsena dysleksiasta, jonka vuoksi hänellä oli vaikeuksia oppia lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan. Valmistuttuaan erityisopettajaksi hän on auttanut matematiikan oppimisvaikeuksista kärsiviä lapsia jo yli 20 vuoden ajan. Natås työskentelee yksityisellä erityisoppilaiden opetusklinikalla Oslossa.

Anne Lene Johnsen ja Elin Natås: Ymmärrä matematiikkaa – 23-metodilla menestykseen
Alkuteos Hvordan fatte matte | Suomentanut Virpi Vainikainen
284 sivua | Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 23.1.2018