Uusin Vitikka-dekkari toi option uudesta tv-sarjasta

Kovaksikeitetty rikollispomo Elias Vitikka syöksyy yhä syvemmälle Helsingin alamaailman syövereihin Matti Laineen juuri ilmestyneessä dekkarissa Tappajan vaisto. Dekkarisarjan neljännessä osassa peli kovenee ja Vitikan persoona saa uusia sävyjä. Laine ja tuotantoyhtiö Funfar Films Oy ovat tehneet optiosopimuksen neljän Vitikka-dekkarin sovittamisesta usean kauden mittaiseksi tv-sarjaksi.

Varastettujen luksusveneiden kauppias Elias Vitikka on muuttanut perheensä Helsingistä Tallinnaan, turvaan hämärämiehiltä ja kovaotteiselta poliisilta. Mutta edelleen rouva Fortuna tarjoaa miehelle vain kylmää kylkeä. Iso diili menee puihin, umpikiero poliisi Klaus Jenso jatkaa kiristystä, ja Vitikan paikka alamaailman rankinglistassa joutuu kyseenalaistetuksi. Kaiken kukkuraksi menneisyyden haamut ilmestyvät kolkuttelemaan kotiovea. Mutta paniikille ei saa antaa yhtään sijaa, maksoi mitä maksoi.

Matti Laine kuljettaa tarinaa suvereenisti kaasu pohjassa, istuttaa lukijan pelkääjän paikalle eikä jarruttele turhia mutkissa. Kirjailijan tavaramerkiksi nousevat kielikuvat osuvat napakasti huumorihermoon, ja kaiken alla sykkii Stadin elämän koko kirjo ajanmukaisine ilmiöineen.

Tappajan vaisto on neljäs osa Vitikka-sarjassa, jonka edelliset osat ovat Pahojen miesten seura, Merkitty mies ja Pahuuden hinta. “Laineen dekkarisarjassa on erinomainen potentiaali menestykselliseksi tv-sarjaksi. Matilla on myös menestyneenä käsikirjoittajana näkemys niiden sovittamisesta sarjaksi, joten odotan innolla alkavaa yhteistyötämme”, kommentoi sopimusta Funfar Films Oy:n tuottaja Timo Vierimaa.

Matti Laine (s. 1976) on helsinkiläinen kirjailija, näyttelijä ja käsikirjoittaja. Laine on esiintynyt useissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja teatteriproduktioissa. Käsikirjoittajana hänet tunnetaan mm. Ylellä syksyllä 2016 alkaneesta Kultainen Venla -palkitusta Sorjonen-poliisisarjasta. Hän on pääkäsikirjoittaja Espanjaan sijoittuvassa Paratiisi-rikosdraamassa, joka on tulossa Ylen ohjelmistoon. Laine on ollut käsikirjoittamassa myös Elisa Viihteen alkuperäissarjaa Bullets, joka saa ensi-iltansa tänä syksynä.

Matti Laine: Tappajan vaisto
316 sivua  
Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana
Ilmestymispäivä 14.8.2018