Uusi kotimainen lastenkirjasarja hurmaa taidokkaalla kuvituksellaan

Eppu Nuotion kirjoittama Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä aloittaa kotoisan lämminhenkisen satukirjasarjan, jonka parissa viihtyvät 3–5-vuotiaat. Saara Vallineva on luonut kirjan suloiset kuvat valokuvaamalla eri materiaaleista käsin rakentamiaan pienoismaailmoja.

Pirkko Punarinta asuu pikkuruisessa kaupungissa, joka sijaitsee pienessä saaressa keskellä suurta merta. Pirkon lempipuuhaa on pyöräily, ja yksi hänen rakkaimmista aarteistaan on vaaleansininen polkupyörä. Mutta Pirkolla on pulma: pyörä on kadonnut. Se ei löydy takapihalta, ojasta eikä joen rannasta. Se ei ole naapurissa, parturissa eikä leipomossa. Onkohan varas vienyt sen? Mitä neuvokas Pirkko keksiikään saadakseen pyöränsä takaisin?

Eppu Nuotio on Berliinissä asuva palkittu kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu lähes seitsemänkymmentä kirjaa, lukuisia tv-sarjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja musikaaleja. Hän on toiminut Unicefin Hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 2002.

Saara Vallineva (s. 1982) on kuvataiteilija ja kuvittaja, joka rakastaa maailmojen luomista ja ihmettelyä. Hänen pienoiskuvaelmiinsa voi tutustua esimerkiksi Museokeskus Vapriikissa Tampereella. Vallinevalla on ollut näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomailla, ja hän on työskennellyt vuosittain taiteilijaresidensseissä eri puolilla maailmaa.

Eppu Nuotio ja Saara Vallineva:
Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä
30 sivua
Ilmestymispäivä 15.5.2018