Toukokuun timanttiset uutuuskirjat

Toukokuun uutuuskirjoissa etsitään kadonnutta onnenkiveä, ihmetellään hääkakusta löytyvää yllätystä ja tutustutaan maan päälle palanneeseen Jeesukseen.

Kauko Kivitasku on tullut Pikkusaareen mökkeilemään. Ensin Kauko keittää nuotiokahvit ja tapaa ystävänsä Eero Erakkoravun. Kaukolla on salaisuus, jonka hän haluaisi näyttää ystävälleen. Mutta ihmeellinen onnenkivi ei olekaan enää Kaukon taskussa! Kaikki saarelaiset ryhtyvät etsimään kiveä. Mihin se on oikein kadonnut?

Eppu Nuotion kirjoittama ja Saara Vallinevan kuvittama Kauko Kivitasku ja kadonnut onnenkivi jatkaa kotoisan lämminhenkistä 3–5-vuotiaille suunnattua Pikkusaari-sarjaa, jonka edellinen osa Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä ilmestyi keväällä 2018.

Lue lisää kirjasta >>

Alan Bradleyn rakastetun Flavia de Luce -dekkarisarjan 10. osassa vietetään Flavian siskon Ophelian häitä. Hääseremonia ei kuitenkaan suju aivan perinteisen kaavan mukaan, ja outojen sattumien ketju huipentuu juhlavastaanotolla, kun hääkakun keskeltä paljastuu irtileikattu sormi. Arvoituksellisia murhia rakastavalle Flavialle sormi on paljon kakkua herkullisempi tapaus, ja vasta perustettu etsivätoimisto Arthur W. Dogger & kumppanit ottaa kernaasti tapauksen ratkottavakseen. Kuolon kultaiset kiehkurat (suom. Maija Heikinheimo) on nyt saatavilla kirjakaupoista kautta maan.

Lue lisää kirjasta >>

David Safier sai Suomen tikahtumaan nauruun menestysromaanillaan Huono karma. Uutuuskirja Tuomiopäivä ensi tiistaina (suom. Sanna van Leeuwen) jatkaa samalla virneellä kertoen tarinan Jeesuksen paluusta maan päälle. Safier sekoittaa Raamatun kertomuksia ja nykyajan elämää hulvattomaksi komediaksi, jossa enkeli rakastuu seksinnälkäiseen naiseen, helvetin herra kärsii burnoutista ja Jeesus ihmettelee, mitä ovat tangat. Kaiken tämän keskellä on vielä selviteltävä yksi hankalahko tilanne, maailmanloppu. Tuomiopäivä ensi tiistaina saapuu kirjakauppoihin 14.5. mennessä.

Lue lisää kirjasta >>

 

Toukokuussa kauppoihin on saapunut myös kaksi uutuuspokkaria. Volker Kutscherin Babylon Berlin (suom. Heli Naski) aloittaa nuoresta komisario Gereon Rathista kertovan dekkarisarjan. Ensimmäisessä kirjassa sukelletaan emigranttivenäläisten piireihin, kullan, huumeiden ja aseiden salakuljettajien maailmaan vuoden 1929 syntisessä Berliinissä. Kutscherin kirjojen pohjalta on tehty myös suosittu Babylon Berlin -tv-sarja. Lue pokkarista lisää täältä.

Marie Bengtsin esikoisromaani Murha maalaisidyllissä (suom. Ulla Lempinen) on herkullinen kuvaus 1950-luvun takapajuisesta maalaisyhteisöstä, jonka charmanttien syreenipensaiden varjoissa lymyävät salaisuudet. Kirjan päähenkilö, tukholmalainen ompelijatar Hannah Lönn tuo sisäänlämpiävään kylään raikkaan modernin kaupunkilaistuulahduksen aiheuttaen niin hupaisia kuin tukaliakin tilanteita. Lue pokkarista lisää täältä.

Toivotamme aurinkoisia keväthetkiä toukokuun kirjojen parissa!