Toukokuun tyylikkäät uutuuskirjat

Kauhuaineksia sisältävä jännäri, historiallinen lukuromaani, viihdyttävä kissakirja ja matkaopas Viipuriin – toukokuussa on ilmestynyt taas monta kiinnostavaa uutuutta! Esittelyssä myös uudet pokkarit ja äänikirjat.

Vuonna 1959 ruotsalaisen Silvertjärnin kaivoskylän kaikki asukkaat katoavat jälkiä jättämättä. Tapahtumat jäävät mysteeriksi, ja kylä autioituu. Vuosikymmeniä myöhemmin dokumenttiohjaajaksi opiskeleva Alice saapuu kylään kuvausryhmänsä kanssa tekemään dokumenttia Silvertjärnin arvoituksesta. Mutta hylätty kylä ei suhtaudu suopeasti luokseen eksyneisiin vieraisiin. Camilla Stenin kylmiä väreitä nostattava jännäri Kadonnut kylä (suom. Jänis Louhivuori & Risto K. Träff) on saatavilla painettuna kirjana. Ilmestymispäivä: 5.5.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Esmeralda Santiagon historiallinen lukuromaani kertoo espanjalaisen ylimystöperheen tyttärestä, Anasta, joka naitetaan puertoricolaisen sokeriplantaasin omistajalle. Sydän täynnä odotuksia nuori morsian matkaa vuonna 1844 valtameren taakse syrjäiseen maailmankolkkaan. Sokeriplantaasin valtiatar (suom. Hilkka Pekkanen) on kertomus pienestä, sitkeästä naisesta, tarina valtiattarista ja orjista, maasta, mullasta ja sen tuoksusta. Uutuusromaani on saatavilla painettuna ja e-kirjana. Ilmestymispäivä: 19.5.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Tiesitkö, että Ernest Hemingway kasvatti kissoja, joilla oli normaalikatteja enemmän varpaita, ja rakensi niille Key Westin kotiinsa oman kerroksen? Tai että Rosa Luxemburgin kissa Mimi tykkäsi tapella Lenin-nimisen kollin kanssa, mutta istui ruokapöydässä esimerkillisen hyvätapaisesti ihmisten kanssa aterioidessaan? Andreas Schlieperin ja Heike Reinecken kirjoittama Kuuluisat kissat ja heidän ihmisensä (suom. Heli Naski) on viihdyttävä tietokirja kissoista ja heidän tunnetuista palvelijoistaan. Mielenkiintoinen uutuus on saatavilla painettuna ja e-kirjana. Ilmestymispäivä: 22.5.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Viipuri oli ennen toista maailmansotaa Suomen toiseksi suurin kaupunki ja myös yksi kauneimmista ja merkittävimmistä kaupungeistamme. Ehkä siitä syystä Viipuri kiehtoo suomalaisia edelleen, vaikkei meillä olisikaan sinne sukujuuria. Toimittaja ja tietokirjailija Lasse Erola on koonnut värikuvitettuun opaskirjaan 50 tärkeintä kohdetta, jotka jokaisen Viipurista kiinnostuneen suomalaisen tulisi nähdä. Tämän kirjan avulla on helppo suunnitella tulevia reissuja mielenkiintoiseen ja trendikkääseen lähikohteeseemme. Viipuri-opas suomalaisille on saatavilla painettuna kirjana. Ilmestymispäivä: 26.5.

Lue lisää kirjasta >>

 

Pokkariuutuudet

Heti kuun alussa kauppoihin ehti myös kaksi uutuuspokkaria. Cecilia Samartinin Naiset valkoisissa (suom. Susanna Paarma) on kauniisti ja mukaansatempaavasti kerrottu tarina Naiset valkoisissa -protestiliikkeen synnystä Havannassa. Toinen pokkariuutuus eli Elina Kilkun Täydellinen näytelmä on Alinasta kertovan, kirpeällä komiikalla maustetun trilogian ensimmäinen osa. Railakkaan irrottelevasti taiteilijaelämää nykypäivän Suomessa kuvaava sarja jatkuu elokuussa romaanilla Mahdoton elämä

 

Äänikirjauutuudet

Toukokuussa on ilmestynyt myös kolme uutta äänikirjaa. Hanna Vellingin Kutsumaton on hauska ja haikea romaani eksien, nyksien ja bonusperheenjäsenten elämästä. Painettuna tämä ihmissuhderomaani ilmestyi maaliskuussa, mutta nyt se on saatavilla myös äänikirjana.

Vanhemmista kirjoista äänikirjana on saatavilla nyt myös Leah Mercerin pakahduttava lukunautinto Kun kerran kohtasimme (suom. Taina Helkamo). Se on riipaiseva kuvaus yhdestä viikonlopusta, johon mahtuu koko elämä.

Rakastetun Lucinda Rileyn uutuusromaanin Perhosten huone (suom. Tuukka Pekkanen) virallinen ilmestymispäivä on 2.6., mutta osaan kirjakaupoista kirja on jo ehtinytkin. Ja äänikirjanakin tämä täydellisen kesäinen lukuherkku on nyt jo saatavilla!

 

Lämpimiä ja lukuelämyksien täyttämiä kevätpäiviä!