Tervetuloa Helsingin kirjamessuille!

Helsingin kirjamessut järjestetään tänä vuonna verkkotapahtumana 22.–25.10.2020. Messuilla on kolme virtuaalista lavaa, joilla on ohjelmaa aamusta iltaan neljän päivän ajan. Voit osallistua messuille siis vaikka omalta kotisohvalta!
Kirjailijakuva: © Uupi Tirronen

Elina Kilkku: Ihana tyttö & Janne Saarakkala: Sen pituinen se (Like)

to 22.10. klo 13:30–14:00 Töölö

Elina Kilkun ja Janne Saarakkalan uutuusteoksia yhdistävät paitsi kielletyt tunteet ja intohimo, myös teatterimaailma ja erilaiset valtasuhteet. Keskustelua kielletystä rakkaudesta, vapaudesta ja kasvamisesta. Kirjailijoita haastattelevat Kallion lukiolaiset.

 

Kirjailijakuva: © Nauska

Matti Laine: Pelon liekit & Max Seeck: Pahan verkko (Tammi)                    

la 24.10. klo 16:30–17:00 Töölö                                                                         

Koukuttavasta kerronnasta ja nopeista käänteistä tunnettu Matti Laine ja trillereillään maailmanmenestykseen noussut Max Seeck keskustelevat uutuusteoksistaan ja kirjojen muokkaamisesta televisioon ja valkokankaalle. Haastattelijana Laura Friman.

 

Kirjailijakuva: © Nauska

Christian Rönnbacka: Ruska & Liina Putkonen: Palava poika (Johnny Kniga)

la 24.10. klo 18:30–19:00 Senaatintori                                                             

Terävästä tyylistään tuttu Christian Rönnbacka ja edellisellä kirjallaan Rikos-Kniga-kilpailun voittanut Liina Putkonen ovat sijoittaneet tuoreimmat dekkarinsa upeisiin miljöisiin: jylhään Lappiin ja idylliseen Turun saaristoon. Haastattelijana Harri Moisio.

 

Kirjailijakuva: © Uupi Tirronen

Kale Puonti: Manni & Niko Rantsi: Sinun puolestasi vuodatettu (Tammi)

la 24.10. klo 19:00–19:30  Senaatintori   

Huumepoliisina pitkän uran tehnyt kirjailija Kale Puonti avaa Pasilan Myrkky -dekkarisarjallaan ovia paikkoihin, joissa et ole koskaan käynyt. KRP:n rikosylikonstaapeli Niko Rantsi kertoo esikoisdekkarissaan, miten poliisi todella ratkoo rikoksia. Samalla hän kuvaa realistisesti sitä, millaisten ongelmien kanssa poliisi joutuu Suomessa painimaan. Haastattelijana Harri Moisio.

 

Kirjailijakuva: © Uupi Tirronen

Karoliina Niskanen: Tilhi & Katja Kaukonen: Saari, jonne linnut lentävät kuolemaan (WSOY)                

su 25.10. klo 15:30–16:00 Esplanadi             

Tilhi on hurja ja herkkä esikoisromaani unohdetuiksi tulleista ihmisistä ja rikkinäisistä perheistä. Saari, jonne linnut lentävät kuolemaan kertoo saaresta, jonne mieleltään sairaat naiset lähetetään parantumaan ja toipumaan, tai pikemminkin unohtumaan. Haastattelijana Minttu Nikkilä.


Tutustu myös Bazarin virtuaaliseen messuosastoon, josta löytyy lisää kirjailijahaastatteluja sekä mahtavia messutarjouksia. 

Lisätietoa messuista, ohjelmasta ja lipuista löydät Messukeskuksen sivuilta.