Tammikuun timanttiset uutuuskirjat

Uusi kirjavuosi on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin, ja tässä kuussa saamme nauttia viidestä uutuuskirjasta. Esittelyssä myös marraskuussa ilmestynyt Nauti työstäsi! sekä pitkä lista uutuuspokkareita ja uusia äänikirjoja!

Vanhaan kiinalaiseen terveydenhoitoon perustuva aivo-qigong-menetelmä sisältää koko kehoa aktivoivia seisten tehtäviä liikkeitä, akupisteiden hierontaa sekä keskittymis- ja hengitysharjoituksia. Niillä voidaan parantaa aivojen verenkiertoa ja hapensaantia, vahvistaa kehon koordinaatiota, tyynnyttää mieltä sekä laskea stressitasoa ja verenpainetta. Helena Hallenbergin uutuuskirja Aivo-qigong esittelee menetelmän liikkeineen ja muine harjoituksineen ja kertoo sen taustoista sekä perinteisen kiinalaisen hoitoperinteen että lääketieteen näkökulmista. Saatavilla painettuna kirjana, ilmestymispäivä 2.1.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Mitä taitoja tarvitsemme kohdataksemme yllättävän elämänmullistuksen tai onnettomuuden? Kuinka voimme kehittää noita taitoja realistisella tavalla? Leah Weissin kirjoittama uutuuskirja Bhavana (suom. Sirpa Parviainen) johdattaa harjaannuttamaan viisautta ja seesteisyyttä thaimaalaisen tradition avulla. Vuosituhansia vanhalla bhavana-meditaatiolla oli ratkaiseva rooli luolaan loukkoon jääneen thaimaalaisten poikien jalkapallojoukkueen pelastumisessa kesällä 2018. Painetun kirjan ilmestymispäivä 3.1., saatavilla painettuna ja e-kirjana.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Laitonta venekauppaa pyörittävän Elias Vitikan Firma on ajautunut velkoihin. Luottoystävän kuolema painaa mieltä matalaksi, eikä parisuhdekaan kukoista. Mutta mustissa vesissä rämpiminen keskeytyy, kun joku survaisee pistoolin piipun Vitikan kylkiluiden väliin ja ilmoittaa tarvitsevansa tämän apua. Viides Vitikka-dekkari Pelon liekit jättää tuskin aikaa sivun kääntämiselle. Koukuttavasta kerronnasta ja nopeista käänteistä tunnettu kirjailija Matti Laine pitää pihdeissään sekä lukijansa että päähenkilönsä. Kummankin mieltä kärventävät epäilykset, ja kummankin sydänalassa roihuaa pelko. Painetun kirjan ilmestymispäivä 14.1., saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Ruth Hoganin esikoisromaani Kadonneiden tavaroiden vartija (suom. Susanna Tuomi-Giddings) on rakkaudentäyteinen feel good -romaani parhaaseen brittityyliin. Se leikkaa läpi vuosikymmenten 1970-luvulta nykypäivään ja kietoo toisiinsa yllätyksellisellä tavalla monta tarinaa rakkaudesta. Pääjuonta puhkovat vanhan kirjailijan talteen keräämiin esineisiin liittyvät pienet tarinat. Niiden kirpeys jää mieleen, mutta sitäkin vahvempana läikähtää sydämeen Hoganin maailman lämmin toivo. Painetun kirjan ilmestymispäivä 16.1., saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Kaksi 18-vuotiasta englantilaistyttöä katoaa Thaimaassa, ja toimittaja Kate Waters tarttuu epäröimättä tarjoukseen juttukeikasta Bangkokissa. Mutta tällä kertaa hän ei voi olla ajattelematta poikaansa Jakea, jota hän ei ole nähnyt kertaakaan tämän lähdettyä ulkomaille kaksi vuotta aiemmin. Kun kadonneiden tyttöjen tarina alkaa selvitä, herää epäily siitä, että syyllinen voi olla pelottavan lähellä. Fiona Bartonin kolmas psykologinen trilleri Epäilty (suom. Pirkko Biström) kertoo jokaisen vanhemman pahimmasta painajaisesta. Painetun kirjan ilmestymispäivä 30.1., saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

Suomalainen työelämä venyttää äärimmilleen erityisesti naisia. Yhä useampi nainen tuntee itsensä jatkuvasti riittämättömäksi ja uupuu työssään. Sanna Fäldtin marraskuun lopussa ilmestynyt Nauti työstäsi! Naisen voimakirja työelämään sopii erinomaisesti uuden työvuoden alkuun. Se auttaa jokaista naista johtamaan itseään niin että elämästä ja työstä voi kokea enemmän iloa. Kirjan harjoitukset ohjaavat parantamaan keskittymiskykyä ja läsnäolemisen taitoa, opettelemaan myötätuntoa itseä ja muita kohtaan, löytämään omat vahvuudet ja palautumaan työstä. Kirja on saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana.

Lue lisää ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Uutuuspokkarit

Tammikuussa kauppoihin saatiin myös kaksi uutuuspokkaria. Toimittaja Johann Harin Mielen yhteydet (suom. Tiina Ohinmaa) tarjoaa radikaalin näkökulman yhteen nykymaailman suurimmista ongelmista. Kirja paljastaa masennuksen todelliset syyt ja tarjoaa ratkaisuja toipumisen avuksi. Lue pokkarista lisää täältä. Louise Pennyn herkullisen dekkarisarjan ensimmäinen osa Kuolema kiitospäivänä (suom. Raimo Salminen) tutustuttaa viehättävään Three Pinesin kylään, jossa sievien julkisivujen takana piileksii jotain synkkää. Tutustu pokkariin täällä.

Myös loppuvuodesta kauppoihin saatiin useita pokkariuutuuksia. Matti Laineen neljännessä Vitikka-dekkarissa Tappajan vaisto varastettujen luksusveneiden kauppias Elias Vitikka jatkaa eteenpäin Helsingin alamaailman liukkaita baanoja. Kirjailijan tavaramerkiksi nousevat kielikuvat osuvat napakasti huumorihermoon, ja kaiken alla sykkii Stadin elämän koko kirjo ajanmukaisine ilmiöineen.

Susanne Janssonin Uhrisuo (suom. Tiina Sjelvgren) on trilleri, joka kertoo kuolemasta paikoin hämmentävän rakastettavasti. Hieno miljöökuvaus tiivistää tunnelman taianomaiseen suohon, jonka salaisuuksia säilöviin hetteikköihin uppoaa menneisyys – se, mitä ei uskalleta muistaa.

Maratonkonkari Tarja Virolainen tutkii Juoksijan sielu -kirjassaan juoksun syvintä olemusta. Miksi juokseminen on tärkeä asia niin monille ihmisille?

Fiona Bartonin trillerissä Lapsi (suom. Pirkko Biström) pieni uutinen sanomalehdessä kertoo rakennustyömaalta löytyneestä, vuosia sitten haudatusta vastasyntyneen lapsen ruumiista. Suurin osa lehden lukijoista tuskin edes vilkaisee uutista, mutta kolmen naisen elämän se mullistaa täysin.

Lucinda Rileyn Varjon sisar (suom. Hilkka Pekkanen) jatkaa Seitsemän sisarta -romaanin aloittamaa huikeaa kirjasarjaa, jonka jokaisessa kirjassa seurataan yhden sisaren tarinaa. Sarjan kolmannessa osassa vanhan kirjakaupan pölyiset niteet johdattavat ujon ja hiljaisen Tähden sata vuotta aiemmin eläneen Floran uskomattomiin vaiheisiin ja itsensä löytämisen tielle.

 

Äänikirjauutuuksia

Syksyn uutuuskirjoista osa ilmestyi äänikirjoina vasta loppuvuodesta. Äänikirjoina ovat nyt saatavilla aiemmin ilmestyneiden lisäksi myös Nina Georgen Uniin eksyneet, Petteri Sihvosen Kolkko, Jenny Rostainin Liian rikki kuolemaan, Rosella Postorinon Suden pöydässä, Kristian Kososen Isku Tornioon, Cecilia Samartinin Naiset valkoisissa, John Kåre Raaken Jää, Anna Fifieldin Loistava toveri Kim Jong Un, Hannah Fryn Hello world – Kuinka selviytyä algoritmien aikakaudella ja Linda Huhtisen Tuomari – Timo Favorinin tarina.

Loppuvuodesta ilmestyi äänikirjat myös kahdesta vanhemmasta suosikista. Allen Carrin Stumppaa tähän! (suom. Helinä Kangas) on auttanut jo lukemattomia ihmisiä lopettamaan tupakoinnin, ja nyt tämä kestosuosikki on vihdoin saatavilla myös äänikirjana. Marie Kondon KonMari-metodilla on laitettu järjestykseen koteja ympäri maailmaa. Kondon toinen kirja KonMari – Iloa säkenöivä järjestys (suom. Päivi Rekiaro) on nyt kuunneltavissa myös äänikirjana.

 

Säkenöivää vuoden alkua näiden upeiden kirjauutuuksien parissa!