Syyskuun särmikkäät uutuuskirjat

Syyskuun uutuuskirjamme tarjoavat hengästyttävää jännitystä, unohtumattomia kertomuksia sekä true crimea parhaimmillaan. Tutustu kaikkiin syyskuun uutuuskirjoihimme täällä!

Louise Pennyn Kuolleet haudoissaan (suom. Outi Järvinen) jatkaa suosittua Three Pines -dekkarisarjaa ja vie lukijan rikoskomisario Armand Gamachen kanssa selvittämään kirjaston kellariin haudatun ruumiin arvoitusta. Herkullisen dekkarisarjan kuudes osa tempaisee lukijan seuraamaan rikostutkimusta, jonka jäljet ulottuvat 1600-luvulle asti. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 1.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Saarni jatkaa Kale Puontin Pasilan Myrkky -dekkarisarjaa. Kolmannessa osassa poliisin sisäpiireihin on pesiytynyt mätämuna. Pitkän poliisinuran tehnyt Puonti kuvaa jälleen uskottavasti poliiseja ja rikollisia oikean ja väärän raja-alueilla. Joskus väärintekijänkin vaikuttimet voivat olla alun perin viattomia. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 3.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Katja Kärjen Eeled on rakkaudesta ja oman paikan etsimisestä kertova romaani, jonka kielessä ryöppyää Lapin luonnon voima. Eeled on kertomus äideistä ja tyttäristä, naisten sukupolvista, jotka ovat eläneet ja rakastaneet ja joiden hiljaisiin huokauksiin on haudattu surua ja häpeää, tekoja, joiden jälkiä on vaikea pestä pois. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 7.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Toisen maailmansodan päättyessä kirjailija Gwen Straussin isotäti Helene Podliasky johti yhdeksänhenkisen naisjoukon sodan runteleman natsi-Saksan läpi. He olivat kaikki vastarintataistelijoita, jotka pakenivat SS-joukkojen vankeudesta. Yhdeksän (suom. Timo Korppi) kertoo naisjoukon uhkarohkeasta matkasta vapauteen läpi sodan ja kuoleman. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 9.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Max Mannerin neljännessä Hirvikallio-dekkarissa Turussa tapahtuneet raa’at viiltelymurhat tempaavat rikosylikonstaapeli Harri Hirvikallion keskelle kummallista tapahtumaketjua, eikä hän enää tiedä, mihin uskoa ja kehen luottaa. Taitavasti naamioituvan tappajan jäljillä ei voi koskaan olla varma, kenen kasvoja katsoo silmästä silmään. Aavesärky on saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 17.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Sarah Larkin Kiivilinnun kutsu (suom. Sanna van Leeuwen ja Veera Kaski) on unohtumaton kasvutarina rakkaudesta, menetyksestä ja sinnikkyydestä Uuden-Seelannin jylhissä maisemissa. Tarina vie lukijan ikimuistoiselle matkalle tietään kotiin etsivän nuoren naisen kanssa. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 20.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Entinen Cannonballin asekersantti Mika ”Immu” Ilmén tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen huumekaupan rahoittamisesta vuonna 2014. Vankila oli Immulle uusi kokemus, ja vangin elämää piti alkaa opetella kantapään kautta. Ilménin ja Sami Lotilan Immu – Vanki numero 1861 kuvaa suomalaisten vankien elämää ja Sörkan vankilan karua arkea kaunistelematta mutta viihdyttävästi. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 28.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Uutuuspokkarit

Louise Pennyn suositun Three Pines -dekkarisarjan neljännessä osassa Kiveen hakattu kuolema (suom. Outi Järvinen) sukukokous päättyy kuolemaan, ja Bellechassen kartanossa hääpäiväänsä viettävä rikoskomisario Armand Gamache joutuu keskelle mahdotonta suljetun paikan mysteeriä.

Jenny Rostainin kirjoittama tietokirja Jääkylmä jatkaa jääkiekkoilija Tommi Kovasen tarinaa. Kirja pureutuu entistä tarkemmin siihen, millaista elämä aivovamman kanssa on. Se on tarina päähän kohdistuneiden taklausten seurauksista ja kannanotto jääkiekkoväkivallan vähentämiseksi.