Syyskuun säkenöivät uutuuskirjat

Rakastetun Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan odotettu uutuus, jatkoa Three Pines -dekkarisarjalle, sotaromaani Viipurin katkerista taisteluista sekä vaikuttavia tietokirjoja – tutustu syyskuun uutuuskirjakattaukseen täällä ja löydä omat suosikkisi!

Tilhi on hurja ja herkkä kertomus sijoituslapsista ja rikkinäisistä perheistä. Karoliina Niskasen esikoisromaani kertoo unohdetuiksi tulleista ja rakkaudettomuuden runtelemista lapsista ja aikuisista. Niskasen sanat jättävät jälkensä ja romaanin kertojanäänessä voi kuulla kaikuja kirjailijan musiikki- ja teatteritaustasta. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 3.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Kristian Kososen uutuusromaanissa Viipurin menetys korostuu sodan julmuus. Neljännessä sotaromaanissaan Kosonen kuvaa suomalaisten sotilaiden olosuhteita ja mielialoja jatkosodan loppuvaiheessa. Viipurin menetys on raskas luku Suomen historiassa, mutta Kosonen ei kierrä vaikeita aiheita: pelkoa, kyvyttömyyttä, pettymystä, häpeää, pakokauhua. Sotaromaani Viipurin katkerista taisteluista on jälleen pomminvarmaa Kososta! Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 8.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Jenny Rostainin kirjoittama tietokirja Jääkylmä jatkaa Kuolemanlaakso-kirjassa alkanutta traagista tarinaa jääkiekkoilija Tommi Kovasen vammautumisesta ja sen seurauksista. Kirja pureutuu entistä tarkemmin siihen, millaista elämä vammautuneena on ja miten raa’asti elämänhallinnan mureneminen näkyy Kovasen elämässä. Kirjassa on mukana myös läheisten kokemuksia sekä muiden vammautuneiden pelaajien ja heidän perheidensä ajatuksia. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 10.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarjan neljännessä osassa sukukokous päättyy kuolemaan ja rikoskomisario Armand Gamache joutuu tahtomattaan keskelle suljetun paikan mysteeriä. Tiedossa on jälleen cozy crimea ja kylmäverisyyttä parhaimmillaan! Kiveen hakattu kuolema (suom. Outi Järvinen) on saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 15.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Tero Liukkosen uutuusromaani Ilman sitoumuksia on vastustamaton kuvaus pikkukaupungin elämästä ja sen monenkirjavista asukkaista. Se on myös kertomus salaisesta suhteesta punahiuksiseen naiseen. Suhteesta, jolle ei riitä tilaa sisäänlämpiävässä yhteisössä. Liukkosen soljuva kerronta ottaa lukijan mukaansa vähin elein mutta vastustamattomasti. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 17.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Max Mannerin kolmannessa Hirvikallio-dekkarissa Kipuraja turkulaispoliisi Harri Hirvikallio joutuu keskelle kansainvälistä kaappausdraamaa. Sen kohteena on kaksi pariskuntaa, joilla on kytköksiä Turkuun. Europolin apuna työskennellessään Hirvikallio joutuu sotkeutumaan pirulliseen ihmissuhteiden verkkoon, jossa koetellaan kivun sietämisen rajoja. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 24.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Rakastetun Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan odotettu kuudes osa vie uskomattomalle matkalle, joka ulottuu nykypäivän ruuhkaisesta New Yorkista Afrikan avarille tasangoille, toisen maailmansodan alkuun. Kirjassa seurataan sisaruksista nuorimman, huippumallina työskentelevän Electran tarinaa. Riley on punonut muhkean kertomuksen, joka taatusti yllättää Seitsemän sisarta -fanit. Auringon sisar (suom. Hilkka Pekkanen) on saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 25.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>
Tutustu Seitsemän sisarta -kirjasarjaan >>

Toisen maailmansodan aikana Brilleslijperin juutalaissisarukset Janny ja Lien onnistuivat pelastamaan kymmeniä ihmisiä ja tarjoamaan heille turvapaikan. Vaikuttavassa tietokirjassaan Auschwitzin sisaret (suom. Sirpa Parviainen) kirjailija ja toimittaja Roxane van Iperen kertoo Brilleslijperin sisarusten tarinan, johon hän tutustui ostettuaan heidän vanhan kotitalonsa Amsterdamin läheltä vuonna 2012. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 29.9.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >> 

 

Uutuuspokkarit

Syyskuussa kauppoihin ilmestyi myös kaksi uutuuspokkaria. Geenitutkija Adam Rutherford kertoo kirjassaan Lyhyt historia meistä kaikista (suom. Veli-Pekka Ketola) ihmisen historian genetiikan ja DNA:n kautta, neandertalinihmisistä nykyhetkeen ja kohti tulevaisuutta. Kirja esittelee myös geenitutkimuksen kehittymistä, suurimpia saavutuksia ja erilaisia käyttötarkoituksia sekä purkaa geeneihin liittyviä myyttejä. Toinen uutuuspokkari on Katja Kärjen esikoisromaani Jumalan huone, joka kertoo kolmen naisen kautta ravistelevan sukutarinan 1930-luvulta nykyaikaan. Monisärmäisessä esikoisteoksessa kuuluu vahvan ja vivahteikkaan kertojan ääni, joka herättää pohtimaan naiseutta, menneiden sukupolvien selviytymistä ja anteeksiantoa.

 

Äänikirjauutuudet

Uutuuskirjojen lisäksi syyskuussa ilmestyi äänikirjana David Safierin menestysromaani Huono karma (suom. Tiina Hakala), joka on saanut Suomen kansan tikahtumaan nauruun. 

Tunnelmallista syksyä uutuuskirjojemme parissa!