Huikea maailmanympärysmatka Seitsemän sisaren seurassa jatkuu! Lucinda Rileyn romaanisarjan neljäs osa, CeCen tarinan kertova Helmen sisar (suom. Hilkka Pekkanen) vie tropiikin samettisiin öihin ja Australian polttavan paahteisille takamaille aboriginaalikulttuurin ytimeen. Ilmestymispäivä: 3.9.
Lue lisää kirjasta >>
Tutustu Seitsemän sisarta -sarjaan >>
Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen taidemysteereissä jääräpäinen dokumenttiohjaaja Salome Virta tutkii taidemaailmaan liittyviä rikoksia enemmän tai vähemmän luvatta ja saattaa toisinaan kiperiin tilanteisiin myös läheisensä. Uutuuskirjassa Punainen vaate Salome törmää juhlissa taiteilija Elin Danielson-Gambogin omakuvaan vuodelta 1903, ja kun taulu myöhemmin osoittautuu väärennökseksi, Salome ei tietenkään voi jättää asiaa sikseen. Ilmestymispäivä: 5.9.
Ystävykset Takku ja Mau löytävät ullakolta Takun isosedän vanhan matkapäiväkirjan, jonka välistä tipahtaa siemen. Takku ja Mau päättävät panna sen multaan kasvamaan. Mutta pienintäkään vihreää versoa ei nouse mullasta. On siis lähdettävä kauas Kaukomaahan etsimään Tiikeriä, joka on ollut mukana isosedän matkoilla. Hänhän saattaisi tietää, miten siemen saadaan itämään! Saara Vallinevan kuvittama ja kirjoittama Ihmeellinen siemen vie pienet lukijat satumatkalle, jonka teemoina ovat kärsivällisyys, ennakkoluulojen murtaminen ja ystävyys. Ilmestymispäivä: 10.9.
Kolme rahtilaivaa kyntää syksyistä Perämerta kohti Röytän satamaa. Salaisen maihinnousun on määrä käynnistää yllätyshyökkäys saksalaisten selustaan. Suomalaissotilaat ovat altavastaajia: merisairaita, sodan uuvuttamia ja heillä on vain muutama kranaatinheitin saksalaisten tykistön voimaa vastaan. Yllätys on ainoa etu. Operaation on siis edettävä silmänräpäyksessä ja tappavan tehokkaasti. Kristian Kososen kolmas, tositapahtumiin pohjautuva sotaromaani Isku Tornioon kertoo Lapin sodan armottomasta alusta. Ilmestymispäivä: 12.9.
Timo Favorinin ennätyksellinen liigaura erotuomarina päättyi tuhannenteen liigaotteluun helmikuussa 2019. Kaukaloiden vakavailmeinen oikeudenjakaja on kaikille jääkiekkoa seuraaville tuttu ilmestys, mutta millainen mies löytyy kivikasvojen takaa? Linda Huhtisen kirjoittama Tuomari – Timo Favorinin tarina käy läpi tamperelaisen Favorinin mittavaa uraa Suomen kiekkokaupunkien kautta. Ääneen pääsevät Favorinin lisäksi niin pelaajat, valmentajat kuin katsojatkin. Ilmestymispäivä: 13.9.
Nadja Tolokonnikovan Pussy Riotin opas aktivismiin (suom. Sirpa Parviainen) tarjoaa tuoreen ja ajankohtaisen näkökulman kansalaistottelemattomuuteen. Se paljastaa Tolokonnikovan kymmenen ohjetta vallankumouksen aikaansaamiseksi ja muistuttaa, että aktivismi voi olla myös iloista. Teoksen esipuheen on kirjoittanut Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson. Ilmestymispäivä: 18.9.
Geenitutkija Adam Rutherford kertoo kirjassaan Lyhyt historia meistä kaikista (suom. Veli-Pekka Ketola) ihmisen historian genetiikan ja DNA:n kautta, neandertalinihmisistä nykyhetkeen ja kohti tulevaisuutta. Kirja esittelee myös geenitutkimuksen kehittymistä, suurimpia saavutuksia ja erilaisia käyttötarkoituksia sekä purkaa geeneihin liittyviä myyttejä. Ilmestymispäivä: 19.9.
Cecilia Samartinin tämän syksyn uutuusromaani Naiset valkoisissa (suom. Susanna Paarma) on kauniisti ja mukaansatempaavasti kerrottu tarina Naiset valkoisissa -protestiliikkeen synnystä Havannassa. Samartinin rakkaus synnyinmaatansa kohtaan huokuu läpi tarinan. Ilmestymispäivä: 23.9.
Kanadalaisen Louise Pennyn herkullinen dekkarisarja jatkuu! Viehättävään Three Pinesin pikkukylään sijoittuvan sarjan toisessa osassa nimeltä Kylmän kosketus (suom. Raimo Salminen) puhaltavat jäätävät tuulet, mutta jotain vielä hyisempää on rikoskomisario Armand Gamachen kintereillä. Ilmestymispäivä: 26.9.
Uutuuspokkarit
Syyskuussa kauppoihin on saapunut myös kaksi uutuuspokkaria. Suositun mentaalivalmentajan Erik Bertrand Larssenin Vahva (suom. Susanna Paarma) paneutuu sisäisen voiman harjoittamiseen. Kirja muistuttaa, että pienilläkin valinnoilla on valtava vaikutus hyvinvointiin, joka päivä. Tutustu pokkariin täällä. Vahva julkaistiin syyskuussa myös äänikirjana, lue lisää täältä.
Carmel Harringtonin Rimakauhua ja rakkautta – Elämä jatkuu (suom. Marja Helanen) paljastaa, miten suosikkisarjasta tuttujen hahmojen elämä jatkui Rachelin kuoleman jälkeen. Romaani on kirjoitettu yhteistyössä tv-sarjan tekijätiimin kanssa. Lue pokkarista lisää täältä.
Sapiens Kansallisteatterissa
Kansallisteatterissa sai 11.9. ensi-iltansa Yuval Noah Hararin kansainväliseen bestseller-teokseen Sapiens pohjautuva esitys. Se tarjoaa hauskan, sarkastisen ja totunnaisia ajatuksia rikkovan näkymän ihmislajin historiaan aina ajan alkuhämäristä nykyaikaan – ja vähän tulevaisuuteenkin. Lisätietoa esityksestä saat Kansallisteatterin nettisivuilta.
Toivotamme sähäköitä syyskuisia hetkiä uutuuskirjojemme parissa!