Sydäntä lämmittävä kirja uudesta alusta

Nina Georgen uutuusromaani Pieni bistro Bretagnessa kertoo merentuoksuinen tarinan uusista mahdollisuuksista, joihin tarrautumalla kaikki harmaa, elämätön elämä katoaa sydämestä kuin rantahiekkaan piirretty viiva. Georgen edellinen romaani, Pieni kirjapuoti Pariisissa, valloitti lukijoiden sydämet ilmestyessään suomeksi 2016.

Marianne on juuttunut rakkaudettomaan avioliittoon, jota on kestänyt vuosikymmeniä. Pariisin-matkalla hän päättää panna sille lopullisen pisteen. Hyppy Seinejokeen ei tuo Mariannelle vapautusta, kun hänet pelastetaan ja viedään sairaalaan toipumaan. Aviomies on kylmä kuin Seinen mutainen vesi, suuttuu vaimolleen ja palaa takaisin kotiin Saksaan. Marianne tulkoon perässä.

Sairaalassa Mariannen katse kiinnittyy kaakelilaattaan, jonka käsinmaalatussa kuvassa on merellinen maisema bretagnelaisesta Kerdruckin kylästä. Se tuntuu vetävän häntä vastustamattomasti puoleensa, ja pian Marianne löytääkin itsensä tämän pienen kylän keskuksesta, Ar Mor -nimisestä bistrosta. Vaan miten käy, kun vihainen aviomies jäljittää Mariannen ja vanha, kunnon vaimon velvollisuudentunto nostaa päätään?

Nina George (s. 1973) on Saksassa asuva journalisti ja kirjailija. George on julkaissut noin 30 kirjaa sekä lukuisia novelleja ja kolumneja. Hän työskentelee kirjailijoiden tekijänoikeuksien puolesta ja toimii kouluttajana ja puhujana. Vuonna 2011 George palkittiin kotimaassaan Delia-palkinnolla, joka myönnetään vuoden parhaalle rakkausromaanille.

Nina George: Pieni bistro Bretagnessa
Alkuteos Die Mondspielerin
Suomentanut Veera Kaski
273 sivua
Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana
Ilmestymispäivä 3.4.2018