Seitsemän sisaren mysteeri syvenee

Irlantilaissyntyisen Lucinda Rileyn romaani Myrskyn sisar jatkaa kiehtovaa matkaa seitsemän sisaren salaisuuksiin. Seitsemän sisarta -kirjasarja kertoo Pa Saltin eri puolilta maailmaa adoptoimista tyttäristä, jotka kasvatti-isänsä kuoltua saavat kirjekuoressa vihjeen omasta taustastaan. Sarjan ensimmäinen osa, Seitsemän sisarta (Bazar 2017), johdatti Maian jäljille Rio de Janeiroon, ja nyt suomeksi ilmestyvä Myrskyn sisar kuljettaa Allyn Norjaan, vuonojen ja metsien kauneuteen.

Ally D’Aplièse on ammattilaispurjehtija ja juuri aloittamassa purjehduskisaa sekä rakastumassa korviaan myöten kilpa-aluksen kapteeniin, kun hän saa viestin isänsä kuolemasta. Ally matkustaa heti lapsuudenkotiinsa, jossa hänen viisi sisartaan jo odottavat häntä. Sisarussarjan isä, omalaatuinen miljonääri Pa Salt on adoptoinut kaikki tytöt vauvana, ja nyt jokainen tytöistä saa oman kirjeen, johon Pa Salt on sisällyttänyt vihjeen kunkin alkuperästä.

Allyn vihje vie hänet Norjaan. Vuonojen ja metsien maassa hän saa kuulla yli sata vuotta sitten eläneestä Anna Landvikista, joka lauloi Edward Griegin oopperan ensi-illassa. Pala palalta Annan ja Edwardin tarina hahmottuu Allylle, mutta samalla se saa hänet yhä enemmän miettimään, kuka Pa Salt oikeastaan oli ja miksi seitsemäs sisar on kadoksissa.

Myrskyn sisar on seitsemästä nuoresta naisesta ja sisaruksesta kertovan kirjasarjan toinen osa. Jokaisessa kirjassa seurataan yhden sisaren tarinaa, mutta kuusi ensimmäistä osaa voi lukea missä järjestyksessä tahansa, sillä ne kaikki alkavat samasta hetkestä.

Lucinda Riley (s. 1967) on kotoisin Irlannista. Hän on julkaissut lukuisia kirjoja, joita on käännetty jo yli 30 kielelle. Useat teoksista ovat viihtyneet bestsellerlistojen kärjessä, ja kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti miljoonia, yksin Norjassa yli miljoona kappaletta. Riley asuu miehensä ja lastensa kanssa ajoittain Englannissa ja ajoittain Irlannissa. Rileyltä on suomennettu myös romaani Keskiyön ruusu vuonna 2016, ja Enkelipuu, joka ilmestyy lokakuussa 2018.

Lucinda Riley: Myrskyn sisar
Alkuteos The Storm Sister
Suomentanut Hilkka Pekkanen
734 sivua | Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 17.4.2018