Pohjoismaisen dekkarikuningattaren hyytävä uutuus

Ruotsalaisen Jenny Rognebyn suositun dekkarisarjan kolmannessa osassa Leona – Ihmisen hinta rikostutkija Leona Lindberg joutuu syvälle ihmiskaupan syövereihin. Omapäinen Leona ei toimi perinteisen roolimallien mukaan – niinpä hän tälläkin kertaa hyödyntää taitojaan sekä lain oikealla että väärällä puolella.

Psyykkisesti sairas nainen jää junan alle Tukholmassa. Aluksi kaikki viittaa siihen, että kyseessä on itsemurhayritys. Käy kuitenkin ilmi, että loukkaantuneella naisella on muitakin kuin junaonnettomuuden aiheuttamia vammoja – häneltä puuttuu munuainen. Koditon kerjäläinen lyyhistyy verisenä keskelle Sergelin toria, ja pian selviää, että häneltäkin puuttuu sisäelin.

Rikostutkija Leona Lindberg saa tapaukset tutkittavakseen, ja jäljet johtavat hänet keskelle erittäin törkyistä toimintaa. Leona halutaan nimittää poliisissa johtotehtäviin, mutta hänen oma tavoitteensa tähtää aivan muualle. Toteuttaakseen kauaskantoiset suunnitelmansa hän on päättänyt vääntää lain kirjainta omiin tarkoitusperiinsä sopivaksi.

Kirjailija Jenny Rogneby (s. 1974) syntyi Etiopiassa, josta hänet adoptoitiin yksivuotiaana Ruotsiin. Hän on koulutukseltaan kriminologi ja työskenteli usean vuoden rikostutkijana Tukholman Citypolisenissa. Rogneby on toiminut asiantuntijana rikosohjelmissa Ruotsin televisiossa. Hän kirjoittaa parhaillaan neljättä osaa Leona-sarjaan.

Leona-sarjan julkaisuoikeudet on myyty useille kielille ja se on ilmestynyt yli kymmenessä maassa. Ruotsissa kirjasarjan myynti ylitti 100 000 kappaleen rajan toukokuussa 2017. Elokuvaoikeudet on myyty Hollywoodiin.

“Jenny Rogneby on uusi Nordic Noirin kuningatar. Hänen sankarittarensa poikkeaa kaikista muista. Ja miten Rogneby kirjoittaakaan! Hän kaappaa sinut mukaansa, etkä voi lopettaa lukemista.” – Kirjailija David Lagercrantz

Jenny Rogneby: Leona – Ihmisen hinta
Alkuteos Leona – Utan mänskligt värde
Suomentanut Susanna Tuomi-Giddings
397 sivua
Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 27.3.2018