Nolojen tilanteiden tyttö mokailee jälleen

Riemukas nuortenkirjasarja saa jatkoa, kun 14-vuotiaan nörttityttö Anna jatkaa seikkailujaan kirjassa It girl – Pelin henki. Brittikirjailija Katy Birchallin luoma sarja viihdyttää erityisesti varhaisteini-iässä olevia lukijoita. Sarjan ensimmäinen osa It girl – Suosituksi yhdessä päivässä ilmestyi suomeksi vuosi sitten.

Mitä suurempi yleisö, sitä varmemmin Anna Huntley ajautuu noloihin tilanteisiin. Isänsä ja kuuluisan äitipuolensa kihlajaisissa Anna kompastuu kukkaruukkuun ja jää siihen jumiin. Joku tietenkin kuvaa tilanteesta videon ja lataa sen YouTubeen, jossa se kerää nopeasti miljoonia katselukertoja. Nolointa ikinä!

Anna sisuuntuu ja päättää näyttää kaikille, että hänkin on hyvä jossain. Enää pitäisi vain löytää se jokin… Koulun liikuntapäivään tarvitaan kapteenia joukkueelle, ja tehtävä on kuin luotu Annalle. Mikä muka voisi mennä vikaan? Varsinkin kun Anna toivoo samalla saavansa huomiota Connorilta, joka tuntuu viihtyvän liiankin hyvin uuden tytön Stephanien kanssa.

”Lukunautinto varhaisteinille. — Hyväntuulisen vastapainona on vakaviakin teemoja, mikä sekin sopii genreen. Kysymykset suosituimmuudesta ovat tietenkin moninaisia ja elämässä on erilaisia haasteita. Birchallin kirja naurattaa ja vakavoittaa.” – Lumiomena -blogi sarjan edellisestä osasta It girl – Suosituksi yhdessä päivässä

It girl -sarjan kirjoittanut Katy Birchall asuu Brixtonissa Englannissa. Hän on opiskellut englannin kieltä ja kirjallisuutta ja työskentelee nykyään Country Life -lehden toimittajana. Vuonna 2011 hän voitti 24/7-teatterifestivaalien lupaavimman uuden komediakirjoittajan palkinnon näytelmällä, joka kertoi ninja-apinasta illalliskutsuilla.

Katy Birchall
It girl – Pelin henki
Englanninkielinen alkuteos It girl – Team Awkward
Suomentanut Taina Helkamo
301 sivua
Saatavilla myös sähkökirjana
Ilmestymispäivä 10.7.2017