Mistä juoksemisessa on kysymys?

Mikä saa ihmisen lähtemään juoksulenkille kerta toisensa jälkeen? Miksi moni maksaa itsensä kipeäksi päästäkseen juoksemaan maratonin toiselle puolelle maailmaa? Juoksun harrastajasta maratoonariksi ryhtyneen Tarja Virolaisen tietokirja Juoksijan sielu johdattaa lukijan juoksemisen ytimeen. Kirja kertoo, mikä juoksussa koukuttaa ja miten voi saavuttaa omat unelmansa.

Tarja Virolainen aloitti juoksuharrastuksen vasta neljänkympin rajapyykin lähestyessä, mutta sytyttyään innostuksen liekki on palanut kirkkaana. Kirjassaan Virolainen kertoo oman tarinansa: miten satunnaisesta sunnuntailenkkeilijästä tuli ensimmäinen suomalainen nainen, joka on juossut World Marathon Majors -sarjan kaikki kuusi maratonia (Tokio, Boston, Lontoo, Berliini, Chicago ja New York).  Virolainen jakaa kokemuksiaan muun muassa maratonmatkoilta eri puolilla maailmaa ja huippujuoksijoiden juoksuleiriltä Keniassa. Juoksijan sielu tarjoaa vertaistukea niin juoksijoille kuin heidän lähipiirilleenkin.

Tarja Virolainen on haastatellut kirjaansa pariakymmentä asiantuntijaa, jotka valottavat juoksemista eri näkökulmista. Mukana ovat muun muassa evoluutiopsykologi Markus J. Rantala, juoksuvalmentaja Aki Nummela, sosiologi Hanna Vehmas ja kenialaisen juoksun kummisedäksikin kutsuttu Brother Colm O’Connell.

”Vasta juoksun välityksellä tekemisen, harjoittelun ja ahkeruuden merkitys tavoitteiden saavuttamiseksi on iskostunut tajuntaani. Juoksun hienous syntyy sen yksinkertaisuudesta. Minä juoksen, ja siinä on kaikki.” – Tarja Virolainen

Tarja Virolainen (s. 1973) on helsinkiläinen viestinnän ja markkinoinnin ammattilainen, joka vapaa-ajallaan joko juoksee, suunnittelee seuraavaa lenkkiään tai analysoi edellistä harjoitustaan. Juostuaan jo kaikki World Marathon Majors -sarjaan kuuluvat maratonit on hänen tähtäimessään seuraavaksi juosta maraton kaikilla maailman mantereilla. Virolainen julkaisee hyvinvointiin, unelmien toteuttamiseen ja ulkoilmaelämään keskittyvää blogia Outdoor Option.

Tarja Virolainen: Juoksijan sielu
309 sivua
Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana
Ilmestymispäivä 4.1.2018