Millaista on viettää vuosi avaruudessa?

Amerikkalainen kapteeni Scott Kelly teki avaruusmatkailun historiaa ja vietti vuoden kansainvälisellä avaruusasemalla. Neljän avaruuslennon veteraani ja avaruudessa oleskelun ennätysmies on kokenut asioita, joita hyvin harva meistä tulee koskaan kohtaamaan. Uutuuskirjassaan Kiertoradalla Kelly kertoo, millaista elämä avaruudessa oli ja miltä tuntui palata takaisin maan pinnalle. Kirja on kiehtova kertomus tahdonvoimasta ja ihmeellisestä avaruudesta.

Kelly kuvaa kirjassaan avaruuselämän jännittäviä, arkipäiväisiä ja syvällisiä puolia omalla inhimillisellä ja humoristisella tyylillään. Hän kertoo vuonna 2015 alkaneen avaruusmatkan vaiheet kazakstanilaisesta avaruussatamasta kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle ja takaisin. Kellyn kokemuksista käy muun muassa ilmi, mitä avaruus tekee keholle, miltä tuntuu olla erossa lähimmäisistä, kuinka jatkuva yhteiselo pienessä tilassa kollegojen kanssa sujuu ja mitkä uhat voivat koitua miehistön jäsenten tai koko avaruusaseman kohtaloksi.

Kiertoradalla – – tarjoaa maan asukkaille informatiivisen ja jännittävän kurkistuksen seikkailuihin ja päivittäiseen elämään metallisäiliössä, joka kiertää maata 28 000 kilometrin tuntinopeudella.” – The Washington Post

 Scott Kelly (s. 1964) on yhdysvaltalainen insinööri, lentäjä ja astronautti. Hän lensi ensimmäisen avaruuslentonsa Discovery-sukkulalla 1999 ja osallistui sen lisäksi kolmelle muulle avaruuslennolle. Kelly asuu nykyisin Houstonissa Teksasissa. Kiertoradalla julkaistiin USA:ssa lokakuussa 2017.  

 Scott Kelly
Kiertoradalla – Vuosi avaruudessa
Alkuteos Endurance – A Year in Space, A Lifetime of Discovery
Suomentanut Outi Järvinen
431 sivua
Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 1.2.2018