Meren katedraali -kirjassa alkanut tarina jatkuu!

Espanjalaiskirjailija Ildefonso Falconesin Maan perilliset herättää eloon keskiaikaisen Barcelonan. Muhkea historiallinen romaani jatkaa kiehtovaa tarinaa, joka alkoi 10 vuotta sitten suomeksi ilmestyneessä teoksessa Meren katedraali. Samaan kirjaan pohjautuvan tv-sarjan ensimmäinen tuotantokausi on parhaillaan nähtävillä Suomessa suoratoistopalvelu Netflixissä.

On vuosi 1387, Santa Maria del Marin kellot soittavat Ravalin kaupunginosan asukkaille. Iäkäs, arvostettu kiltamestari Arnau Estanyol auttaa Barcelonan vähäosaisia, erityisesti kaksitoistavuotiaan Hugo Llorin perhettä. Barcelonan poliittinen ilmapiiri muuttuu kuitenkin äkisti, kun ikääntynyt kuningas kuolee. Uuden kuninkaan neuvonantajalla Genís Puigilla on vanha kauna kostettavanaan Arnaulle. Myös Hugo perheineen on vaarassa. Hänen on valittava puolensa. Ollako uskollinen Arnaun perheelle, vai pelastaako nahkansa kaupungissa, jossa köyhän henki on halpa.

Maan perilliset on elävä kuvaus yhteiskunnasta, jota leimaavat vääryydet ja uskonnon järkkymätön valta. Samalla se on myös yhden miehen riipaiseva elämäntarina.

Ildefonso Falcones (s. 1960) on barcelonalainen juristi ja kirjailija. Hänen aikaisemmat romaaninsa Meren katedraali (suom. 2008), Fatiman käsi (suom. 2010) ja Paljasjalkainen kuningatar (suom. 2014) ovat voittaneet monia kirjallisuuspalkintoja ja myyneet maailmanlaajuisesti yli 7 miljoonaa kappaletta.

Ildefonso Falcones: Maan perilliset
Alkuteos Los herederos de la tierra                
Suomentanut Satu Ekman
944 sivua
Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 13.9.2018