Maaliskuun merkittävät uutuuskirjat

Maaliskuun tietokirjoissa tarkastellaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja pohditaan ihmislajin monimuotoisuutta. Uutuusromaanimme tutustuttavat hyönteistutkijan monimutkaiseen rakkauselämään ja vievät Antoni Gaudín ajan Barcelonaan. Rakastetun Lucinda Rileyn uutuuskirja Vaarallinen kirje on sykähdyttävän jännittävä kertomus kaiken ylittävästä rakkaudenjanosta. Tutustu kaikkiin maaliskuun uutuuksiimme täällä!

Ilmastonmuutos muuttaa vääjäämättä elämää kaikkialla maapallolla. Mutta millaisia muutoksia Suomen ilmasto ja luonto tulevat kohtaamaan tällä vuosisadalla? Miten vuodenajat muuttuvat, ja millaisten eläinten ja kasvien ympäröiminä tulevaisuuden suomalaiset elävät? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin on etsinyt vastauksia televisiouutisten meteorologina tutuksi tullut Kerttu Kotakorpi, joka seuraa ilmastonmuutoksen vaikutuksia työssään päivittäin. Suomen luonto 2100 – Tutkimusretki tulevaisuuteen on viimeisimpään tietoon perustuva visio tulevaisuuden Suomesta, joka on ilmastoltaan hyvin erilainen kuin nyt. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 2.3.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Ildefonso Falconesin uutuusromaani Sielujen maalari (suom. Jyrki Lappi-Seppälä) on tarina kunnianhimoisesta taidemaalarista 1900-luvun alun kahtia jakautuneessa Barcelonassa. Meren katedraali -kirjallaan maailmanmaineeseen noussut Falcones kuvaa uutuuskirjassaan väkevästi ja elinvoimaisesti taiteellisen sielun kamppailua ympärillä olevan maailman lähestyessä räjähtämispistettä. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 9.3.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Uutuusromaanissaan Vaarallinen kirje (suom. Tuukka Pekkanen) ilmiömäinen tarinankertoja Lucinda Riley kietoo lukijan tapahtumasarjaan, jonka hätkähdyttävät käänteet vievät 1990-luvun Lontooseen ja valtaa pitävien varjeltuimpiin salaisuuksiin. Vaarallinen kirje tihkuu mehukasta juonittelua ja käryää kitkerälle skandaalille, mutta saa silti vannomaan rakkauden nimeen. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 15.3.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Ihmisrotuja luonnehtivat stereotypiat ja myytit ovat voimissaan. Niitä eivät käytä ainoastaan rasistit: myös monet hyvää tarkoittavat ihmiset sortuvat piilorasistisiin näkemyksiin. Tällaisia ajatuksia vastaan paras ase on tiede. Sen avulla näemme, millaisia ihmiset todella ovat, emmekä millaisina haluamme heidät nähdä. Geenitutkija Adam Rutherfordin Vastaväitteitä rasisteille (suom. Veli-Pekka Ketola) on sekä tietokirja ihmislajin monimuotoisuudesta että manifesti ja ase rasistisia maailmanselityksiä vastaan. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 18.3.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Katherine Pancolin rehevä lukuromaani Parittelurituaaleja (suom. Taina Helkamo) kertoo hyönteistutkijasta, joka tietää kaiken tulikärpästen rakkauselämästä, mutta ei tiedä, ketä ja miten itse rakastaisi. Rempseä kertoja pyyhkii pölyt kankeiksi käyneistä ajatuksista raikkaan feministisellä näkökulmallaan ja upeasti piirretyillä, vahvoilla naishahmoillaan. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 25.3.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Uutuuspokkarit

Maaliskuussa ilmestyi myös kaksi uutuuspokkaria. Ruth Hoganin toivontäyteinen lukuromaani Lauluja variksille (suom. Susanna Tuomi-Giddings) on viisas ja humoristinen tarina surusta ja siitä selviämisestä, mutta sen heleimpinä nuotteina soivat kuitenkin ystävyys ja rakkaus. Louise Pennyn Kuukausista julmin (suom. Susanna Paarma) jatkaa herkullista Three Pines -dekkarisarjaa. Kyläläisten järjestämä spiritismi-istunto menee pahasti pieleen, kun yksi osallistujista kirjaimellisesti säikähtää kuoliaaksi, ja rikoskomisario Armand Gamache joutuu kohtaamaan omatkin salaisuutensa poikkeuksellisen rikoksen selvittämiseksi.

Äänikirjauutuudet

Uutuuskirjojen lisäksi maaliskuussa ilmestyivät äänikirjat kahdesta vanhemmasta suosikista. Ildefonso Falconesin värikkäiden henkilöhahmojen täyttämä Fatiman käsi (suom. Satu Ekman ja Taina Helkamo) valloittaa historiallisten romaanien ystävät: se tarjoaa hengästyttäviä seikkailuja, intohimoista rakkautta, valtataisteluja, petoksia ja sukudraamaa. Astronautti Scott Kellyn muistelmateos Kiertoradalla – Vuosi avaruudessa (suom. Outi Järvinen) on kiehtova tarina ihmisen tahdonvoimasta ja ihmeellisestä avaruudesta. Kirja vie mukaan ainutlaatuiselle matkalle – huomaat pian ajattelevasi omasta maailmastasi eri tavalla kuin ennen.