Loppuvuoden laadukkaat uutuuskirjat

Loppuvuoden uutuuskirjamme tarjoavat muun muassa aavemaisia salaisuuksia sisältävän kummitustarinan sekä muhkean tietopaketin Hurriganes-faneille. Lue lisää kaikista marras- ja joulukuun uutuuksistamme täältä

Jennifer McMahonin Talven lapset (suom. Sari Karhulahti) on hitaasti kytevä ja arvoituksellinen tarina aavemaisista salaisuuksista ja siteistä, jotka ovat liian vahvoja katkaistaviksi. West Hallin kylä tunnetaan vanhoista legendoista, mutta kovinkaan routa ei voi peittää kaikkia salaisuuksia ikuisesti. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 3.11.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Vesa Kontiaisen tuhti tietokirja Hurriganes – Albumit 1973–1988 kertoo Hurriganesin albumeista sekä yhtyeen soittajien soololevyistä. Laajaan ja osin ennen julkaisemattomaan haastattelumateriaaliin perustuva kirja antaa elävän kuvan siitä, miten yhtyeen ja sen soittajien levyt syntyivät ja millaisen vastaanoton ne saivat. Saatavilla painettuna kirjana. Ilmestymispäivä: 5.11.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Allen Carr kirjoitti tupakoinnin lopettamiseen opastavan tietokirjan Stumppaa tähän!, jonka avulla miljoonat ihmiset onnistuivat lopettamaan tupakoinnin. Uutuuskirjassaan Korkki kiinni! (suom. Timo Korppi) Carr soveltaa samaa metodia alkoholiriippuvuuden hallintaan. Hän käy kirjassa läpi syitä siihen, miksi ylipäätään juomme alkoholia, ja opastaa sitten askel askeleelta, kuinka voimme vapautua alkoholiloukusta. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 12.11.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Uutuuspokkarit

Marraskuussa ilmestyi pokkarina elokuvakäsikirjoittajana tunnetun John Kåre Raaken arktinen trilleri Jää (suom. Virpi Vainikainen), joka hyytää mieltä kuin ikirouta Pohjoisnapaa. Toinen marraskuussa ilmestynyt uutuuspokkari on Bernard Cornwellin Uhtred-sarjan 11. osa Susien sota (suom. Marlene Sanoukian ja Pasi Rakas Jääskeläinen), joka jatkaa Englannin yhdistymisen tarinaa.

Joulukuussa kauppoihin saadaan kaksi uutuuspokkaria. Fiona Bartonin psykologinen trilleri Epäilty (suom. Pirkko Biström) johtaa kadonneiden tyttöjen jäljille Thaimaassa ja kertoo jokaisen vanhemman pahimmasta painajaisesta. Sanna Fäldtin Nauti työstäsi! auttaa jokaista naista johtamaan itseään niin että elämästä ja työstä voi kokea enemmän iloa. Kirja sisältää harjoituksia, jotka ohjaavat parantamaan omaa keskittymiskykyä ja läsnäolemisen taitoa, opettelemaan myötätuntoa itseä ja muita kohtaan, löytämään omat vahvuudet ja palautumaan työstä.

 

Äänikirjauutuudet

Loppuvuoden äänikirjauutuuksiin lukeutuu vanhempia suosikkeja sekä lokakuussa painettuna ilmestynyt Mikael Huhtamäen uutuuskirja Scream for me Finland!, joka kertoo kansainvälisten hevibändien keikoista 1980-luvun Suomessa. Kattava historiikki metallimusiikin hyökyaallosta ilmestyy äänikirjana 2.12. 

Marraskuussa äänikirjoina ilmestyi kaksi Cecilia Samartinin rakastettua romaania. Mofongo (suom. Seppo Raudaskoski) on tarina perheestä, isoäidistä ja pojasta sekä sukupolvia yhdistävästä rakkaudesta hyvään ruokaan. Nora & Alicia (suom. Tiina Sjelvgren) on kertomus kahden tytön välisestä ystävyydestä ja samalla kuvaus Kuuban vallankumouksen aikaisista ihmiskohtaloista.

Joulukuussa hemmotellaan Alan Bradleyn Flavia de Luce -sarjan faneja, sillä suositun sarjan loputkin dekkarit Nokisen tomumajan arvoitus, Kolmasti naukui kirjava kissa, On hieno paikka haudan povi ja Kuolon kultaiset kiehkurat (suom. Maija Heikinheimo) ovat kuunneltavissa äänikirjoina 3.12. Lisäksi 7.12. ilmestyy äänikirjana Ildefonso Falconesin huikea keskiaikaiseen Barcelonaan sijoittuva romaani Meren katedraali (suom. Satu Ekman), joka on riipaiseva tarina vapaudenkaipuusta ja rakkaudesta, joka ei tunne rajoja.  

 

Lukuelämyksien täyteistä loppuvuotta!