Lokakuun loistokkaat uutuuskirjat

Lokakuun uutuuskirjoissa matkataan Suomen historiaan, kansainvälisten hevibändien keikoille ja kehonrakennuksen maailmaan. Lokakuu toi mukanaan myös jatkoa Uhtredin tarinalle, uusia ruotsalaisia dekkareita, Cecilia Samartinin romaanin ja Yuval Noah Hararin Sapiens-menestysteokseen pohjautuvan sarjakuvan. Tutustu kaikkiin lokakuun uutuuskirjoihin täällä!

Ruotsalaiskaksikko Mohlin & Nyströmin Viimeinen elämä (suom. Jänis Louhivuori) aloittaa uuden dekkarisarjan, jonka keskiössä on ruotsalais-amerikkalainen FBI-agentti John Adderley. Todistajansuojeluohjelmassa Etelä-Ruotsiin lähetetty Adderley saa työpöydälleen ratkaisemattoman tapauksen kymmenen vuoden takaa. Adderleyllä on myös omat syynsä saada muoti-imperiumin perijättären katoaminen selvitettyä. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 6.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Yuval Noah Hararin tietokirjasta Sapiens – Ihmisen lyhyt historia tuli maailmanlaajuinen ilmiö, joka jatkuu nyt myös sarjakuvan muodossa! Sarjakuvateoksessa Sapiens – Ihmiskunnan synty (suom. Jaana Iso-Markku) Harari astuu itse näyttämölle yhdessä veljentyttärensä Zoen kanssa ja ryhtyy selvittämään ihmislajin arvoitusta. Älykkään, hauskan ja yllättävän teoksen toinen käsikirjoittaja on David Vandermeulen ja sarjakuvan on luonut tunnettu ranskalaispiirtäjä Daniel Casanave. Saatavilla painettuna kirjana. Ilmestymispäivä: 7.10.

Lue lisää kirjasta >>

Virolaissyntyisen mutta Suomessa jo kohta 40 vuotta asuneen Olev Annuksen elämäntarina hakee vertaistaan. Siihen mahtuu litrakaupalla hikeä, verta ja kyyneliä sekä epäinhimillinen määrä suuria uhrauksia, joiden ansiosta vaatimattomien lähtökohtien mies ponnisti maailmanmaineeseen. Sami Lotilan kirjoittama Tallinnan terminaattori kertoo suomalaisen kehonrakennuksen maailmanmestarin ja salamyhkäisen lajinsa legendan uskomattoman tarinan. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 8.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Tarinan mukaan noin vuonna 1230 ruotsalaiset tekivät vaivalloisen ristiretken Suomeen, matkaten Suomenlahdelta syvälle sisämaahan. Lähes 800 vuotta myöhemmin rikoskirjailija Christian Rönnbacka ja historian harrastaja Lars Candolin päättivät kokeilla samaa käytännössä. Riskiretki – Seikkailu muinaisilla reiteillä on värikäs kertomus kahden miehen hulvattomasta venereissusta Suomen historiaan. Kirja kertoo kuvin ja tarinoin millaista on matkata pienellä perämoottoriveneellä historiallisia reittejä pitkin – myös silloin kun vettä ei ole nimeksikään veneen pohjan alla. Saatavilla painettuna kirjana. Ilmestymispäivä: 12.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Cecilia Samartinin uutuusromaani Kolibri (suom. Susanna Paarma) on koskettava romaani kahden ihmisen välisestä maagisesta yhteydestä. Eräänä aamuyönä Los Angelesissa ujo ja herkkä Bethany Franco hyppää sillalta alas myrskyävään mereen, mikä saattaa hänet yhteen rannikkovartijana työskentelevän Pete Murphyn kanssa. Pete saa Bethanyn pelastettua hyisestä merestä, mutta tapahtuma tuo pintaan muistoja, joita hän on juossut karkuun koko elämänsä. Kohtalokas hyppy tuntemattomaan johdattaa kaksi ihmistä matkalle, jonka päässä siintävät toivo ja anteeksianto. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 13.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Murha muotinäytöksessä (suom. Katariina Kallio) jatkaa Marie Bengtsin kirjoittamaa 1950-luvun Ruotsiin sijoittuvaa hurmaavaa dekkarisarjaa. Kansainvälisestä muotisuunnittelijan urasta haaveileva ompelijatar Hannah Lönn palaa kesälomansa jälkeen töihin Tukholmaan. Lönnin uusi työnantaja on kuuluisa muotisuunnittelija Gustav Leijon, joka järjestää muotinäytöksen kunnioittaakseen hiljattain edesmennyttä Christian Dioria. Muotinäytös keskeytyy kuitenkin yllättäen, kun viittaan pukeutunut naamiomies ryntää lavalle ja ampuu kohti yleisöä. Murha muotinäytöksessä on saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 14.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

The Last Kingdom -tv-sarjastakin tutun soturi Uhtredin tarina jatkuu! Kuninkaiden miekka (suom. Natasha Vilokkinen) on 12. osa Bernard Cornwellin huikeassa historiallisten romaanien sarjassa. Mestarisoturi Uhtred on vannonut tappavansa kaksi miestä kuningas Edvardin kuoltua, ja on koittanut aika lunastaa annetut lupaukset. Väkivaltainen hyökkäys ajaa Uhtredin joukkoineen etelään, suoraan keskelle hurjaa kamppailua valtaistuimesta. Epävarmojen liittoutumien ja horjuvan uskollisuuden keskellä hän tarvitsee kaiken voimansa ja älynsä kukistaakseen vihollisista suurimman. Saatavilla painettuna ja e-kirjana. Ilmestymispäivä: 15.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Norjalaisen Helene Floodin esikoisromaani Terapeutti (suom. Virpi Vainikainen) on syvältä viiltävä kertomus ihmismielen hauraudesta hädän hetkellä, ja siitä, mitä kaikkea olemme valmiita tekemään suojellaksemme rakkaimpiamme. Terapeutti on piinaava psykologinen trilleri kolmekymppisestä nuorisopsykologista, Sarasta, jonka elämässä kaikki tuttu lakkaa yhtäkkiä olemasta. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 20.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Scream for me Finland! tarjoaa elävän kuvan kansainvälisten hevibändien keikoista Suomessa 1980-luvulla. Mikael Huhtamäen tietokirja kertoo hevimusiikin hyökyaallon iskemisestä Suomeen pohjautuen silminnäkijöiden tarinoihin ja monipuoliseen arkistomateriaaliin. Kirja vie lavalle ja sen taakse kuvatessaan, kuinka suomalaiset tuolloin lämpenivät myöhemmin legendoiksi muodostuneille yhtyeille, kuten Iron Maiden, Rainbow, Motörhead, Mötley Crüe, Dio, KISS ja Metallica. Saatavilla painettuna kirjana, tulossa myöhemmin myös äänikirjana. Ilmestymispäivä: 21.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

 

Uutuuspokkarit

Lokakuussa ilmestyi pokkareina kaksi kiinnostavaa elämäntarinaa. Rikostoimittaja Jarkko Sipilän toimittama Immu kertoo Cannonball-moottoripyöräkerhossa vaikuttaneen Mika ”Immu” Ilménin karun ja kaunistelemattoman tarinan, jossa väkivalta on aina ollut vahvasti läsnä. Linda Huhtisen kirjoittama Tuomari käy läpi jääkiekkokaukaloiden vakavailmeisen oikeudenjakajan, Timo Favorinin, tarinan. Millainen mies löytyy kivikasvojen takaa?

 

Äänikirjauutuudet

Lokakuussa julkaistiin äänikirjana Alan Bradleyn suositun dekkarisarjan kuudes osa Kuolleet linnut eivät laula (suom. Maija Heikinheimo), jossa tappajan ajojahti ja suvun salaisuudet johdattavat 11-vuotiaan harrastelijasalapoliisi Flavia de Lucen kauas yläilmoihin asti. Sarjan loputkin osat julkaistaan äänikirjana vielä tämän syksyn aikana.

Toivotamme elämyksellisiä lukuhetkiä uutuuskirjojemme parissa!