Lokakuun loistavat uutuuskirjat

Lokakuun uutuuskirjamme tarjoavat vankkaa tietoa, jännittäviä tarinoita ja kiinnostavia ihmiskohtaloita. Tutustu kirjoihin täällä!

Bernard Cornwellin Uhtred-sarjan 11. osa Susien sota (suom. Marlene Sanoukian ja Pasi Rakas Jääskeläinen) jatkaa Englannin yhdistymisen tarinaa. Tällä kertaa Uhtredilla on vastassaan myös uusi vihollinen: norjalainen viikinkipäällikkö Sköll, joka johtaa hurjapäisiä suden sotureita. Kirjoihin perustuvaan Netflix-sarjaan The Last Kingdom on parhaillaan tekeillä neljäs tuotantokausi. Kirjan ilmestymispäivä: 1.10. Saatavilla myös e-kirjana.

Lue lisää kirjasta >>

Huippusuosittu brittitutkija ja tieteen popularisoija Hannah Fry vie meidät kirjassaan Hello world (suom. Jaana Iso-Markku) kiehtovalle kiertoajelulle algoritmien maailmaan. Fry havainnollistaa selkeästi, mitä algoritmit ovat, missä niitä käytetään ja millaisia rajoituksia niillä on. Hello world saa lukijan pohtimaan, miten säilyttää ihmisyytensä koneiden maailmassa. Ilmestymispäivä: 3.10. Saatavilla myös e-kirjana.

Lue lisää kirjasta >>

Entinen erikoisjoukkojen kommando Anna Aune ja hänen tutkijakollegansa ovat Pohjoisnavalla dokumentoimassa ilmastonmuutoksen aiheuttamia tuhoja. Pyhäinpäivän iltana sysimustan taivaan valaisee yhtäkkiä lähistöltä ammuttu hätäraketti. Ampujaa etsiessään Anna kollegoineen löytää arktisen jään keskeltä Kiinan valtion salaisen tukikohdan, jonka koko miehistö on murhattu. Ja murhaaja odottaa uusia uhreja myrskyn pimeydessä. Elokuvakäsikirjoittajana tunnetun John Kåre Raaken esikoisteos Jää (suom. Virpi Vainikainen) on arktinen trilleri, joka hyytää mieltä kuin ikirouta Pohjoisnapaa. Ilmestymispäivä: 8.10. Saatavilla myös e-kirjana.

Lue lisää kirjasta >>

Palkittu journalisti Anna Fifield piirtää kirjassaan Loistava toveri Kim Jong Un (suom. Seppo Raudaskoski) kriittisen ja tarkkanäköisen muotokuvan maailman kummallisimmasta ja eristäytyneimmästä valtiosta ja sen diktaattorista, Loistavaksi toveriksi kutsutusta Kim Jong Unista. Ilmestymispäivä: 11.10. Saatavilla myös e-kirjana.

Lue lisää kirjasta >>

Muusikko Jay Lewis on 1980-luvulla alkaneen uransa aikana ehtinyt soittaa lukuisissa yhtyeissä niin Suomessa, Ruotsissa kuin Yhdysvalloissakin. Yöstä valoon -omaelämäkerrassaan Lewis kertoo avoimesti pitkästä urastaan ja muistelee sen varrelle osuneita ihmisiä. Rokkarin elämä koostuu haaveista ja hauskanpidosta, kovasta työstä, sinnikkyydestä ja menestyksestä mutta myös suvantovaiheista. Ilmestymispäivä: 15.10. Saatavilla myös e-kirjana.

Lue lisää kirjasta >>

Kuka oli Musta viikinki, joka hallitsi Islantia 800-luvun lopulla? Kirjailija ja tutkija Bergsveinn Birgisson lähti selvittämään esi-isänsä Geirmundur Tummanahan jälkiä ja kirjoitti tietokirjan Musta viikinki (suom. Marjakaisa Matthiasson), joka luo elävän kuvan poikkeuksellisen näköisen viikingin vaiheista ja tarjoaa kiehtovia yksityiskohtia viikinkien elintavoista ja kulttuurista. Ilmestymispäivä: 16.10. Saatavilla myös e-kirjana.

Lue lisää kirjasta >>

Rikostoimittaja Jarkko Sipilän toimittama uutuuskirja kertoo Cannonball-moottoripyöräkerhossa vaikuttaneen Mika ”Immu” Ilménin karun ja kaunistelemattoman tarinan, jossa väkivalta on aina ollut vahvasti läsnä. Immu avaa ovet Helsingin yöelämän pimeisiin kulisseihin, kivikovaan vapaaottelumaailmaan, järjestäytyneen rikollisuuden syövereihin ja vankilan rankkaan arkeen. Ilmestymispäivä: 17.10. Saatavilla myös e-kirjana sekä Immun itsensä lukemana äänikirjana.

Lue lisää kirjasta >>

Harri Pirisen kirjoittama Kultaleijonien tarina 2019 on kertomus kaikkien aikojen suomalaisesta joukkueesta. Myytinmurskaajista, jotka vastoin kaikkia odotuksia ja ennakkoasetelmia voittivat jääkiekon maailmanmestaruuden toukokuussa 2019. Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa, ja jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan yksi euro vähävaraisten perheiden kiekkojunioreiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Ilmestymispäivä: 28.10.

Lue lisää kirjasta >>

 

Uutuuspokkarit

Lokakuussa kauppoihin saatiin myös kaksi uutuuspokkaria. Leonard Goldbergin Sherlock Holmesin tytär (suom. Marja Helanen) vie mukanaan 1900-luvun alun Lontoon sumuisille kaduille kaupungin ensimmäisen naissalapoliisin, älykkään ja uppiniskaisen Joanna Blalockin seurassa. Lue pokkarista lisää täältä. Toinen uutuuspokkari eli Hanna Vellingin Kirjosieppo kuvaa lämpimän realistisesti selviytymistä sokkierosta. Kaikki tunteet, myös kipeät ja rumat, ovat mukana ihastuttavan noloina, anteeksi anelematta. Lisätietoa pokkarista saat täältä.

 

Äänikirjauutuuksia

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen taidemysteereissä jääräpäinen dokumenttiohjaaja Salome Virta tutkii taidemaailmaan liittyviä rikoksia enemmän tai vähemmän luvatta ja saattaa toisinaan kiperiin tilanteisiin myös läheisensä. Sarjan kolmas osa Punainen vaate ilmestyi syyskuun alussa, ja 31.10. se on saatavilla myös äänikirjana. Lue äänikirjauutuudesta lisää täältä. Myös sarjan aiemmat osat Nainen parvekkeella ja Sakset tyynyn alla löytyvät äänikirjapalveluista. 

Matti Laineen Vitikka-dekkarisarja on ollut jo pidempään saatavilla äänikirjoina, mutta 23.10. julkaisemme äänikirjoina myös kaikki loput Laineen dekkarit. Pudotus aloittaa kolmiosaisen Ari Aalto -sarjan, jonka seuraavat osat ovat Sivukuja ja Eksytetty. Vauhdikkaat dekkarit nappaavat matkaansa Helsingin alamaailmaan, jossa yksikin väärä liike voi viedä mullan alle. Äänikirjana julkaistaan nyt myös Ammattilainen, monisyinen trilleri, jossa yllättävä yhteentörmäys muuttaa kahden toisilleen vieraan miehen kohtalon peruuttamattomasti.

 

Toivotamme loistavia lokakuisia hetkiä uutuuskirjojemme parissa!