Lokakuun laadukkaat uutuuskirjat

Lokakuun tietokirjamme valottavat kaikkien aikojen hevirokkikukko Ronnie James Dion sekä rakastetun sopraanon, Tarja Turusen, elämää ja uraa. Huippusuositun Lucinda Rileyn uutuusromaanissa Oliivipuu ensirakkaus puhkeaa kukkaan. Tutustu kaikkiin lokakuun uutuuksiimme täällä!

   

Elina Järven Tuho ja toivo katsoo Suomea huumeiden käyttäjien näkökulmasta eri vuosikymmenillä. Teoksen silmiä avaava kokonaisuus yhdistää omakohtaiset kertomukset sekä harvinaisen suorasanaiset huumepoliisien, päihdelääkäreiden ja tutkijoiden ajatukset Suomen huumekentästä. Kirjassa pohditaan myös Suomen huumeongelman ratkaisukeinoja. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 5.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Rainbow in the Dark: omaelämäkerta (suom. Sirpa Parviainen) kertoo yhden hevimusiikin suurimman vaikuttajan värikkään elämäntarinan. Omaelämäkerrassaan Ronnie James Dio kuvaa kehitystään tavallisen keskiluokkaisen perheen levottomasta pojasta kolmen legendaarisen yhtyeen ylistetyksi laulajaksi ja niitä ihmisiä, jotka mahdollistivat sen. Edesmenneen Dion omaelämäkerran viimeistelivät hänen leskensä Wendy Dio sekä tunnettu rock-kirjailija Mick Wall. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 7.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>


Olavi Lempisen tietokirja Suuremman Suomen puolesta kertoo suomalaisen Aarre Jylhänmaan kokemuksista pelättyjen Waffen-SS-joukkojen riveissä. Waffen-SS oli sotaa käyvän natsi-Saksan monikansallinen armeija, jossa palveli noin 1 400 suomalaista. Yksi heistä oli Aarre Jylhänmaa. Kirja kuvaa Jylhänmaan kokemia taisteluja ja kokemuksia niin totuudenmukaisesti, kuin se lähdeaineiston pohjalta on voitu tehdä. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 14.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Rakastetun Lucinda Rileyn uutuusromaani vie auringonpaahteiselle Kyprokselle, jonka oliivipuiden viileissä varjoissa ensirakkaus puhkeaa kukkaan. Oliivipuu (suom. Tuukka Pekkanen) on kertomus perheestä, ystävistä ja rakastetuista, paahteisista päivistä ja vanhan oliivipuun varjoissa viihtyvistä salaisuuksista. Riley avaa hurmaavalla tavalla näkymän mieheksi kasvavan pojan sydämeen. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 18.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Bernard Cornwellin Sotapäällikkö (suom. Natasha Vilokkinen) jatkaa The Last Kingdom -tv-sarjastakin tutun Uhtredin tarinaa ja kuljettaa lukijan keskelle Englannin synnyn kohtalokkaita ponnistuksia. Saatavilla painettuna ja e-kirjana. Ilmestymispäivä: 19.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Poikkeuksellisen laulajanuran tehnyt, upeaääninen Tarja Turunen kertoo vihdoin oman tarinansa. Laulun virta veressäni (suom. Pasi Rakas Jääskeläinen ja Anssi Eriksson) valottaa rakastetun sopraanon elämää ja uraa sekä raottaa myös arkea kulissien takana: studiossa, lavalla ja kotona. Saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Ilmestymispäivä: 29.10.

Lue lisää kirjasta ja tutustu lukunäytteeseen >>

Uutuuspokkarit

Lokakuussa ilmestyi pokkarina Roxane van Iperenin tietokirja Auschwitzin sisaret (suom. Sirpa Parviainen), joka on vaikuttava kertomus kahden nuoren naisen pyyteettömästä rohkeudesta ja inhimillisyydestä maailmanhistorian synkimmällä hetkellä.