Kiehtova ikkuna eläinten persoonallisuuteen

Tiesitkö, että lehmät rakastavat, leikkivät, kiintyvät ja muodostavat koko elämän pituisia ystävyyssuhteita? Lehmien sielunelämä on kiehtova kurkistus eläinten salaiseen maailmaan. Kokoaan suurempi kirja täynnä nerokkaita oivalluksia!

Lehmät voivat olla epäileväisiä ja nirsoja, kantaa kaunaa ja olla itserakkaita. Yksi niistä saattaa rakastua palavasti kesäapulaiseen, toinen tuijottaa sinua herkeämättä keittiön ikkunan läpi syödessäsi, ja kolmas on kiinnostuneempi autosi pakoputken herkullisista aromeista kuin sinusta.

Lehmien sielunelämä kertoo Rosamund Youngin luomutilasta Englannin Cornwallissa, jossa lehmät, lampaat, kanat ja porsaat saavat käyskennellä vapaasti tilalla, poikasia ei vieroiteta emoistaan, eikä sisaruksia eroteta toisistaan. Eläimet osaavat pyytää apua askareisiinsa omatoimisesti, ja tilan väki on aina valmiina auttamaan ja tukemaan niitä.

Rosamund Young pitää yhdessä veljensä kanssa Kite’s Nest -nimistä sukutilaa Englannissa. He ovat olleet jo vuosikymmeniä luomutuotannon edelläkävijöitä kotimaassaan. Rosamund Young on tehnyt maanviljelyn ohessa mittavan uran kolumnistina, kirjoittaen muun muassa arvostettuun Country Life -lehteen.

Rosamund Young: Lehmien sielunelämä
Alkuteos The Secret Life of Cows
Suomentanut Tero Valkonen
144 sivua
Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 3.5.2018