Sarah Larkin tunteikkaat historialliset sukusaagat

Sarah Larkin kaukaiseen Uuteen-Seelantiin sekä eksoottiselle Karibialle sijoittuvat historialliset sukusaagat ovat vieneet monien lukijoiden sydämet. Jutussamme esittelemme kaikki Larkin suomeksi julkaistut kirjat.

Sarah Larkin romaanit

Sarah Lark (s. 1958), oikealta nimeltään Christiane Gohl, on saksalainen kirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia Saksassa palkittuja teoksia. Kirjoittamisen lisäksi Lark on työskennellyt opettajana, matkaoppaana sekä mainostoimittajana. Nykyisin Larkin koti on Espanjan Almeríassa, ja kirjoittamisen ohella hän hoitaa eläkkeelle jääneitä hevosia, soittaa kitaraa ja laulaa.

Saksassa Larkilta on julkaistu useita lapsille ja aikuisille suunnattuja hevoskirjoja, jotka hän on kirjoittanut oikealla nimellään sekä kirjailijanimellä Elisabeth Rotenberg. Lisäksi Lark on julkaissut teoksia kirjailijanimillä Ricarda Jordan, Leonie Bell ja Stephanie Tano.

Tässä jutussa esittelemme kaikki Sarah Larkin suomeksi julkaistut ja lähitulevaisuudessa julkaistavat romaanit.

Sarah Larkin kirjailijakuva: © Pixxwerk  

Uusi-Seelanti-sarja
Jamaika-sarja
Tulikukka-sarja

 

Uusi-Seelanti-sarja

Larkin neliosainen Uusi-Seelanti-sarja on noussut myyntimenestykseksi useissa maissa. Kaukaiseen maorien maahan sijoittuvat tunteikkaat romaanit kertovat ystävyydestä, rakkaudesta ja ihmiskohtaloista. Maan kiehtova, monille melko tuntematon historia sekä kaunis ympäristö innoittivat Larkia kirjoittamaan Uuteen-Seelantiin sijoittuvan historiallisen sukusaagan, johon myös suomalaiset lukijat ovat rakastuneet.

Sarah Larkin Valkoisen pilven maa -kirjan kansikuva

Valkoisen pilven maa

Varaton kotiopettajatar Helen Davenport vastaa lehti-ilmoitukseen, jossa Uuden-Seelannin kunnialliset naimattomat miehet etsivät vaimoa. Helen saa vastauksen kirjeeseensä herrasmieheltä vaikuttavalta viljelijältä, ja matka uuteen maahan alkaa näyttää hienolta mahdollisuudelta.

Samaan aikaan kaunis ja uskalias Gwyneira Silkham, rikkaan lampaankasvattajan tytär, on hävitty uhkapelissä vaimoksi uusiseelantilaisen lammasparonin pojalle. Gwyn on innoissaan päästessään karkaamaan ennalta-arvattavasta tulevaisuudesta tuntemattomaan maahan.

Valkoisen pilven maa (suom. Sanna van Leeuwen) aloittaa herkullisen sukusaagan kaukaisesta maorien maasta. Se on lukuromaani ystävyydestä, rakkaudesta ja siirtomaa-ajan ihmisten unohtumattomista kohtaloista. Kirja on julkaistu kovakantisena, äänikirjana ja pokkarina.

“Siirtomaa-ajan Uuteen-Seelantiin sijoittuvan historiallisen trilogian aloitusosa. Draamaa, romantiikkaa ja eksoottisen maan luontoa lammastilalla. Tiiliskivi, jonka parissa sadepäivä sujahtaa huomaamatta.”
Kodin Kuvalehti

Sarah Larkin Maorien laulu -kirjan kansikuva

Maorien laulu

On kulunut 40 vuotta siitä, kun Gwyneira ja Helen matkasivat Englannista uuteen maanosaan mennäkseen naimisiin. Queenstownissa Helenin tyttärentytär Elaine O’Keefe rakastuu päätä pahkaa komeaan William Martyniin, Irlannista kotoisin olevaan nuoreen mieheen, jonka menneisyys on hämärän peitossa. Vaan kun Gwynin lapsenlapsi, Elainen serkku, saapuu vierailulle, on kolmiodraama valmis.

Sarjan toinen osa vie lukijan Christchurchin kylän lammasfarmeille ja Queenstownin kaupunkiin. Maorien laulu (suom. Sanna van Leeuwen) on kiehtova kuvaus 1800-luvun lopun Uudesta-Seelannista sekä unohtumaton tarina ystävyydestä ja rakkaudesta. Kirja on julkaistu kovakantisena, e-kirjana, äänikirjana ja pokkarina.

”Sarah Lark osaa todellakin draamaruuvia kiristää ja pitää lukijaa otteessaan.”
Tuhansia sivuja -blogi

Kiivilinnun kutsu -kirjan kansikuva

Kiivilinnun kutsu

Gwyneira McKenzien lapsenlapsenlapsi Gloria Martyn on saanut viettää idyllisen lapsuuden keskellä Uuden-Seelannin maaseutua. Kun hänen vanhempansa vaativat Glorian saavan sivistyneen nuoren naisen koulutuksen toisella puolen maailmaa, hän joutuu jättämään taakseen kaiken rakastamansa. Vanhemmilla ei kuitenkaan ole aikomustakaan päästää Gloriaa takaisin rakkaaseen kotimaahansa, ja hänen on otettava ohjat omiin käsiinsä.

Sarjan kolmas osa vie lukijan uskomattomalle matkalle tietään kotiin etsivän nuoren naisen kanssa. Kiivilinnun kutsu (suom.  Veera Kaski ja Sanna van Leeuwen) on koskettava kasvutarina rakkaudesta, menetyksestä ja sinnikkyydestä. Kirja on julkaistu kovakantisena, e-kirjana, äänikirjana ja pokkarina.

“Sarah Larkin kiinnostava, historiaa sivuava tarina jätti lukumuistiini vahvan ja lähtemättömän jäljen.”
Kirjamuuri-blogi

Toivoa maailman äärissä -kirjan kansikuva

Toivoa maailman äärissä

Vuonna 1941 nuori Helena matkustaa sisarensa kanssa Puolasta Lähi-itään karkuun Eurooppaa koettelevaa kauhua. Helena on kuullut mahdollisuudesta päästä turvaan kaukaiseen Uuteen-Seelantiin, joka vaikuttaa toiveikkaalta satamalta suojassa sodan kärsimyksiltä. Samaan aikaan James McKenzie kapinoi vanhempiaan vastaan Uudessa-Seelannissa. Vanhempiensa vastustuksesta huolimatta nuori lentäjä haluaa matkustaa Eurooppaan puolustamaan vapaata maailmaa.

Uusi-Seelanti-sarjan huikaiseva päätösosa Toivoa maailman äärissä (suom. Sanna van Leeuwen) jatkaa McKenzien suvun tarinaa ja vie lukijan unohtumattomalle matkalle kohti kaukaisuudessa siintävää toivoa. Kirja on julkaistu kovakantisena, e-kirjanaäänikirjana ja pokkarina.

 

Jamaika-sarja

Larkin toinen historiallinen sukusaaga vie Karibian merensinisiin maisemiin. Tropiikin lämpöä, toivoa ja suurta rakkautta täynnä olevaa Jamaika-sarjaa varten kirjailija on tehnyt laajaa taustatyötä maan värikkäästä historiasta.  Uuden kaksiosaisen sukusaagan aloitusosa Tuhansien lähteiden saari julkaistiin suomeksi kesällä 2023.

Tuhansien lähteiden saari -kirjan kansikuva

Tuhansien lähteiden saari

1700-luvun alun Lontoossa rikkaan kauppiaan tytär Nora menettää traagisesti ensirakkautensa. Suruaika jää lyhyeksi, kun hänet naitetaan leskeksi jääneelle sokeriplantaasin omistajalle, joka vie hänet mukanaan kauas Jamaikalle. Nora ihastuu eksoottiseen Karibiaan, mutta uuden kotimaan jyrkkä kuilu rikkaiden ja köyhien välillä painaa hänen omaatuntoaan. Kun orjien ja valloittajien väliset jännitteet kiristyvät ja plantaasi joutuu hyökkäyksen kohteeksi, Nora joutuu valitsemaan puolensa.

Tuhansien lähteiden saari (suom. Auli Hurme-Keränen ja Merja Sainio) aloittaa tunteikkaan ja dramaattisen Karibialle sijoittuvan sukusaagan. Kirja julkaistiin kovakantisena, e-kirjana ja äänikirjana heinäkuussa 2023. Pokkari julkaistaan kesällä 2024.

Punaisen mangroven saari

1700-luvun Jamaikalla Nuori Deirdre on elänyt elämänsä eristyksissä vanhempiensa omistamalla plantaasilla. Kaikki kuitenkin muuttuu komean nuoren lääkärin kosiessa häntä, ja loisteliaan hääjuhlan jälkeen nuoripari seilaa Hispaniolan saarelle Santo Domingoon. Perillä uudessa kodissaan Deirdre järkyttyy saaren alkuperäisasukkaiden kokemasta kohtelusta ja paikallisten orjien kohtalosta. Hän päättää puuttua tilanteeseen hinnalla millä hyvänsä, mutta tekee suuren virheen, joka koituu hänelle kalliiksi.

Punaisen mangroven saari (suom. Leena Vallisaari) on historiallinen lukuromaani avioparista, joka kamppailee oikeudenmukaisuuden puolesta Karibian syvänsinisten aaltojen syleilyssä. Kirja julkaistiin painettuna, e-kirjana ja äänikirjana lokakuussa 2023. Pokkari julkaistaan kesällä 2024.

 

Tulikukka-sarja

Larkin toinen Uuteen-Seelantiin sijoittuva sukusaaga valottaa lisää maan mielenkiintoista historiaa. Sarjan ensimmäinen osa, keväällä 2024 suomeksi ilmestyvä Tulikukkien aika tutustuttaa kahteen sinnikkääseen naiseen, jotka etsivät omaa tietään 1800-luvun Uudessa-Seelannissa.

Sarah Larkin Tulikukkien aika

Tulikukkien aika

Vuonna 1837 muutto Saksasta pieneen uusiseelantilaiseen kalastajakylään tarjoaa Ida Langen perheelle mahdollisuuden rakentaa parempi tulevaisuus. Uudessa-Seelannissa kasvaneella Catilla taas ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa tulevaisuutensa ohjat omiin käsiinsä jouduttuaan karkotetuksi hänet adoptoineesta maoriheimosta. Kun kohtalo tuo naiset yhteen, heidän välilleen kasvaa ystävyys, jota eivät murra armottoman luonnon haasteet, menneisyyden uhat tai sydänsurut.

Tulikukkien aika (suom. Sanna van Leeuwen) aloittaa historiallisen sukusaagan, jonka ihmiskohtalot jättävät unohtumattoman jäljen lukijan sydämeen. Kirja julkaistiin painettuna, e-kirjana ja äänikirjana maaliskuussa 2024. Pokkari julkaistaan syksyllä 2024. 

Simpukoiden soitto

Simpukoiden soitto

On kulunut kaksikymmentä vuotta siitä, kun Ida Lange saapui Saksasta maapallon toiselle puolen ja tutustui sielunsisareensa Catiin. Yhdessä perustettu lammasfarmi menestyy, ja aikuistuvat tyttäret Carol, Linda ja Mara ovat saaneet viettää siellä onnellisen lapsuuden. Idylli on kuitenkin särkymässä, sillä erään myrskyisän yön jälkeen tyttäret heräävät muuttuneeseen todellisuuteen: kotitila – ja sen myötä paljon muutakin – on menetetty. Nuoret naiset joutuvat eroon toisistaan ja kohtaavat heimosotien riepotteleman kotimaansa karun todellisuuden.

Tulikukka-sukusaagan toinen osa Simpukoiden soitto (suom. Sanna van Leeuwen) vie lukijansa takaisin 1800-luvun Uuteen-Seelantiin, kahden suvun dramaattisten vaiheiden keskelle. Kirja julkaistaan painettuna, e-kirjana ja äänikirjana lokakuussa 2024.

 

Osta Sarah Larkin kirjoja Kirja-verkkokaupasta