Kuolemanlaakso on Vuoden urheilukirja

Vuoden urheilukirjaksi 2017 on valittu Tommi Kovasen ja Jenny Rostainin kirjoittama Kuolemanlaakso. Kirja kertoo pitkän kiekkouran tehneen Tommi Kovasen karun tarinan vuonna 2013 taklauksesta saadun vakavan aivovamman jälkeen. Urheilumuseon asettama valintaraati korostaa kirjan olevan loistavasti rajattu ja analyyttinen osaelämäkerta – tarina, joka kuvaa jääkiekkoilijan elämän ja itseymmärryksen rankkaa muutosta kaunistelematta, tiiviisti ja hyvin viimeistellysti.

Vuoden urheilukirja -palkintoa tavoitteli kuusi ehdokasta. Palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtajana Esko Heikkinen sekä jäseninä Juha Kanerva, Kristiina Kekäläinen, Susanna Luikku ja Mika Wickström. Vuoden urheilukirja on nimetty vuodesta 1980 alkaen, ja kilpailun virallinen nimi on Helge Nygrénin palkinto.

Tommi Kovanen (s. 1975) on kotoisin Pieksämäeltä. Hän aloitti pelaajauransa Kalpan riveissä ja pelasi 20-vuotisen liigauransa aikana myös Pelicansissa, JYPissä, Jokereissa, Tapparassa, Lukossa ja HIFK:ssa, jossa Kovanen voitti myös Suomen mestaruuden. Lisäksi hän on pelannut Italiassa ja Sveitsissä.

Jenny Rostain on syntynyt 1982 Mikkelissä. Hän on ammatiltaan näyttelijä, käsikirjoittaja ja valokuvaaja, joka on elänyt vuosia New Yorkissa opiskellen ja uraa luoden. Näyttelemisen ohella hänet tunnetaan myös suuren suosion saaneista blogikirjoituksistaan, jotka käsittelevät yhteiskunnallisia aiheita.

Tutustu kirjaan