Kirjaklubin lukijapaneeli tutustui uutuuskirjaan Nauti työstäsi!

Bazarin kirjaklubilaisista koottu lukijapaneeli tutustui joulukuussa Sanna Fäldtin tietokirjauutuuteen Nauti työstäsi! Naisen voimakirja työelämään. Katso, millaista palautetta panelistit antoivat kirjasta!

 

Sanna Fäldt: Nauti työstäsi! Naisen voimakirja työelämään

Suomalainen työelämä venyttää äärimmilleen erityisesti naisia. Yhä useampi nainen tuntee itsensä jatkuvasti riittämättömäksi ja uupuu työssään. Nauti työstäsi! Naisen voimakirja työelämään auttaa jokaista naista johtamaan itseään niin että elämästä ja työstä voi kokea enemmän iloa. Kirjan harjoitukset ohjaavat parantamaan keskittymiskykyä ja läsnäolemisen taitoa, opettelemaan myötätuntoa itseä ja muita kohtaan, löytämään omat vahvuudet ja palautumaan työstä.

Kirjan kirjoittaja Sanna Fäldt (s. 1978) on kokenut viestinnän, työpsykologian ja muutosjohtamisen asiantuntija, yrittäjä, valmentaja sekä mindfulness-ohjaaja. Hän on toinen kokemuksellisen valmennustoimiston Braversin perustajista ja toimii tällä hetkellä tulevaisuuden työelämätaitojen luennoitsijana, valmentajana ja fasilitoijana.

Lue lisää uutuuskirjasta täältä >>

 

Otteita lukijapaneelin palautteista:

“On hämmentävää lukea Sanna Fäldtin Nauti työstäsi! -kirjaa. Tuntuu kuin Fäldt pystyisi lukemaan ajatuksiani, sillä kirja osuu ja uppoaa. Etenkin kirjan ihmismieltä käsittelevä ensimmäinen osa on täyttä asiaa. Siinä Fäldt esittelee pään sisällä asuvat kanssamatkustajat eli Pirjon ja Tyynen.

Kun pysähdyn miettimään, niin totta tosiaan minunkin pääni sisällä asuvat nuo kaksi topakkaa tätiä. Pirjo on se ääni pääkopassa, joka pohtii ensi viikon ruokalistaa ja koiran ulkoilutusvuoroja. Tämän äänen rinnalle löysin oman Tyyneni, joka saa minut pysähtymään tähän hetkeen ja nauttimaan Fäldtin teoksesta kannesta kanteen.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille meille uranaisille, jotka eivät tahdo ehtiä pysähtymään tähän hetkeen, koska koko ajan tuntuu olevan kiire jonnekin. Tuo kiire on pohjimmiltaan oman mielemme tuotos, johon kulttuurimme meitä kannustaa. Fäldtin kirjan avulla opin nauttimaan tästä hetkestä, enkä enää elä eilisessä tai huomisessa.”

Anneli

 

“Odotin kovasti kirjan lukemista ja odotuksiini vastattiin. Terveysalan ammatistani johtuen kirjan käsittelemät asiat olivat jo osin tuttuja. Paljon oli kuitenkin myös uutta ja mieleen palautettavaa asiaa. Mielestäni kirja oli hyvin kirjoitettu, ja asiat mukavasti tiivistetty. Jokaiseen lukuun liittyvistä hyvistä lähdeluetteloista tallentui useampi teos tarkempaa jatkotutkiskelua varten.

Työeämän lisäksi sain kirjaa lukiessani oivalluksia myös vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen, eli kirjan sisältö on hyödynnettävissä laajalti arkielämässä. Sain kirjasta innostusta muuttaa olemassa olevaa tietoa konkreettisiksi tavoiksi (esim. tunteiden sanoittaminen ja meditaatio, itsemyötätunto, vahvuuksien käyttö), ja tässä kirjan lukuisat harjoitukset tulevat auttamaan.

Suosittelisin tätä kirjaa kaikille terveysalalla työskenteleville ystävilleni, sekä myös vielä omaa urapolkuaan etsiville. Haluaisin jättää kirjan myös työpaikan kahvihuoneen pöydälle luettavaksi. Siitä toivoisin erityisesti esimiesten sen poimivan luettavakseen. Tällöin vosimme yhdessä lähteä rakentamaan voimaantuvaa ja voimauttavaa työyhteisöä, jonka luomiseen kirjasta saa paljon eväitä.”

Virve

 

“Kiitos, että sain kirjan luettavakseni. Vihdoinkin opas, joka ei ole mitään hömpänpömppää!!! Kirja pureutui täsmälleen juuri sellaisiin ongelmiin, joiden kanssa työpaikoilla yleensä tänä päivänä usein painitaan. Työ itsessään voi olla kuinka mielekästä tahansa, mutta ilmapiiri, esimies tai työkaverit voivat kuitenkin tehdä olosta kestämättömän. Teoksessa annettiin kädestä pitäen neuvoja, kuinka ongelmia voisi yrittää selvittää.  Kirja tuntui hyvin henkilökohtaiselta, olisi voinut luulla, että se on kirjoitettu suoraan omalta työpaikaltani. Pystyin henkilöimään ongelmanaiheuttajat ja -ratkaisijat ja siitä syystä kirja oli helpompi sisäistää. Yritän ehdottomasti käyttää kirjan antamia neuvoja työpaikallani.”

Nina

 

“Tunnustan auliisti, että olen aiemmin suhtautunut self help -teoksiin hieman penseästi.  Kun sitten aloitin lukemaan Sanna Fäldtin kirjaa Nauti työstäsi! – Naisen voimakirja työelämään, minusta tuntui kuin minut olisi kääritty ihanaan, pehmeään pumpuliin. Kirja hurmasi minut jo alkumetreillä! Alusta asti oli selvää, ettei nyt ole kyseessä mikään humpuukikirja, vaan tiukasti tutkimustietoon nojaava teos, joka on kirjoitettu helposti lähestyttävällä ja hauskalla tavalla.

Mielenkiintoisen, mukaansatempaavan ja silmiä avaavan tiedon lisäksi kirja sisältää runsaasti harjoituksia, joita suosittelen lämpimästi ihan jokaiselle niin arki- kuin työelämään.

Hämmästyin, miten nopeasti osa kirjan harjoituksista, kuten hengitysharjoitukset ja esimerkiksi tietoinen juomatauko todella auttoivat. Miten suurta iloa kahvin haistelu ja maistelu voivatkaan tuottaa! Miten ihanaa onkaan silitellä itseään lempeästi ja todeta: ‘Olkoon niin, että olet onnellinen.’

Osa harjoituksista on suunniteltu auttamaan pidemmällä aikavälillä, säännöllisesti toistettuina. Niitä tehdessä kannattaa olla kärsivällinen ja antaa itselleen aikaa. Suosittelisinkin lukemaan kirjaa pätkissä ja pysähtymään harjoitusten äärelle. Parhaan hyödyn saa, jos ei kahmaise liian suurta palaa kerralla!

Kirjan luettuani olen aloittanut työpäivät levollisin mielin. Tulen palaamaan kirjan sekä sen harjoitusten äärelle vielä moneen otteeseen.”

Irma

 

“Kirja oli sujuvasti kirjoitettu, joten sitä oli helppo lukea. Se oli jaettu loogisiin aihepiireihin, joihin on helppo palata myöhemminkin vaikka yksittäisen luvun verran. Harjoitteet olivat hyviä ja niiden tekemiseksi oli tarpeeksi tarkat ohjeet. Vaikka kirja ei varsinaisesti ollut minulle kovin ajankohtainen, kokeilin heti rentoutus- ja läsnäoloharjoitteita ja ne olivat toimivia. Joten kirjaa voi suositella kaikille naisille, vaikka eniten siitä saavat irti varmasti ne naiset, joilla on työelämässään jotain muutettavaa. Harjoitteet oli selvästi tarkoitettu toimistotyötä tekeville, mutta niistä on varmasti sovellettuna apua muillakin aloilla työskenteleville. Toki se asia juuri ärsytti välillä kirjaa lukiessa, että kaikki eivät työskentele toimistossa ja/tai luovalla alalla. Vaikka paljon onkin asenteesta kiinni ja asioita pystyy muuttamaan, niin joillain työpaikoilla ei vain voi vaikuttaa asioihin. Kaikissa töissä ei ole mahdollista muuttaa työnkuvaansa tai päästä flow-tilaan ja jonkun nekin työt on tehtävä. Mutta kaikkinensa kirja oli ihan hyvä self-help-opas työelämän tekemiseksi itselle sopivaksi. Sopii niin naisjohtajille kuin heidän alaisilleenkin. Kirjassa tuotiin positiivisesti esille naisten ajattelutavan hyviä puolia työelämässä ja visioitiin sopivasti myös tulevaisuutta sen suhteen.”

Tea

 

“Työelämä ja arki on todella kiireistä ja Nauti työstäsi! -kirja sai monessa kohtaa ajattelemaan omaa työyhteisöä ja omia lähtökohtia. Kun pian täytän 50 vuotta, on tärkeä panostaa omaan jaksamiseen, jotta jaksaa vielä melkein 20 vuotta työelämässä. Kirja on todella hyvä kaikille, jotka painivat stressin, uupumuksen, työpaineiden keskellä. Ihmisille, jotka haluavat ajattelemisen aihetta ja keinoja olla läsnä ja voimaantua.

Kirja antaa minulle tukea opintoihini, sillä työskentelen ihmisläheisessä työssä ja kouluttaudun lisää. Kirjasta löydän paljon samoja asioita mitä olemme tunneilla puhuneet.

Kiireisen arjen keskellä harva nainen pysähtyy miettimään itseään ja omaa jaksamistaan, ennen kuin se on jo myöhäistä. Mahtavaa, että tälläinen kirja on ilmestynyt, joka antaa voimaa ja harjoituksia, joita on helppo hektisessäkin arjessa tehdä.”

Tiina

 

Nauti työstäsi! -kirja sisälsi paljon käytäntöön vietäviä harjoituksia,joita voi käyttää suoraan omassa elämässä sekä työvälineenä asiakastyössä terapia-alalla.

Itsemyötätunnon esiinnostaminen on asia, josta on todella tärkeä puhua. Me naiset olemme taitavia siinä, että osaamme lohduttaa kanssasisariamme, lapsiamme ja läheisiämme, mutta itseenkohdistuva myötätunto on ns. kiven alla. Itsemyötätuntoa pidetään jollain tapaa häpeällisenä asiana, mutta tässä kirjassa sen merkitys on avattu ja se on kuvattu maanläheisellä tavalla. On tehty ymmärrettäväksi, että meistä jokainen tarvitsee myötätuntoista asennetta itseään kohtaan omassa arjessaan. (…)

Kaikkiaan kirja on kirjoitettu kannustavalla, myötätuntoisella otteella, alan guruja lainaten ja heidän ajatuksiaan avaten. Kirja antaa luvan myös meille naisille siihen, että voimme / saamme ottaa aikaa itsellemme ja sitä kautta olemme enemmän arjessa läsnä perheellemme ja läheisillemme, itseämme unohtamatta ja sivuun siirtämättä.”

Elina

 

“Olen vuosien saatossa lukenut monenlaisia elämäntaito-ohjeita- ja -oppaita, ja löytänytkin niistä hyviä neuvoja ja vinkkejä. Senkin vuoksi odotukseni tämän kirjan suhteen olivat varsin korkealla, mitä uutta tämä kirja pystyy tarjoamaan?

Ensi alkuun minua ilahdutti kirjan faktoihin ja tieteelliseen tietoon perustuva lähestymistapa; esitellyt asiat perustellaan hyvin ja seikkaperäisesti, kirjan lopussa on lähemmäs kymmensivuinen lähdeluettelo. Kirja on hyvin tuhti lukupaketti, ja se sopiikin erityisesti teoreettisesta tiedosta kiinnostuneelle lukutoukalle, joka on kiinnostunut muun muassa aivokemiasta ja haluaa tietää, mitä erilaisissa vuorovaikutustilanteissa ja tunnereaktioissa tapahtuu. Kirja käsittelee hyvin laajasti niin yksilön kuin kokonaisten työyhteisöjen voimaantumista ja yksittäisten työntekijöiden keinoja vaikuttaa työyhteisöönsä. (…)

Kirjan puolivälin paikkeilla sen perusteellisuus alkoi tuntua jopa hieman rasitteelta. Alkuosa ei tarjonnut minulle juurikaan uutta tietoa. Eniten minulle uutta asiaa oli hieman ennen kirjan puoliväliä alkavassa laajassa osiossa voimauttavasta työstä. Kirjan puolivälissä päästään myös lähemmäs konkretiaa. Parasta antia minulle olivatkin erilaiset käytännön työkalut, joita löytyi eniten juuri kirjan puolivälistä. (…)

Kirja toimii mielestäni parhaimmillaan ennaltaehkäisevänä ajatusten herättelijänä tilanteessa, jossa omat voimavarat ovat suhteellisen hyvät. Jos elämäntilanne on sellainen, että voimat ovat vähissä, ne eivät välttämättä riitä tämän kirjan lukemiseen ja omaksumiseen. Kirja sopii erityisen hyvin asiantuntijatyötä tekeville työntekijöille sekä erityisesti esimiehille, jotka ovat kiinnostuneita työn tulevaisuudesta ja työyhteisöjen kehittämisestä. Kirjan sanoma on sen verran monimutkainen, ettei se välttämättä aukea ainakaan kaikilta osin kertalukemalla, mikä kirjassa todetaankin. Kirja onkin tietopaketti, johon voi halutessaan palata yhä uudelleen ja löytää yhä uudenlaisia näkökulmia ja asioita.”

Marjo

 

“Havaitsin alussa lukevani kirjaa aivan liian nopeasti; ikään kuin suoritin sitä. Oli pakko ottaa pari tanssiaskelta taaksepäin ja palata kirjan alkuun. Keskittyä todellakin siihen mitä siinä lukee. Lukea ajatuksella. Teksti itsessään on selkeälukuista, sujuvaa luettavaa.  Mutta se sisäinen prosessi… se vie enemmän aikaa. (…)

Työssäni on liki päivittäin imua/flow:ta, sen kääntöpuoli ihmissuhdetyössä on myötätuntouupumus. Tauotus, lepääminen, minitauot – niistä kiinnipitämisen näkeminen itsearvostamisena ovat avaimia jaksamiseen. Vahvuus merkittynä  työviikkokalenteriin voimalauseen muodossa – eli asioista joista on nauttinut, on yksinkertainen mutta hyvin toteuttamiskelpoinen malli, ja jotain mihin palata helposti jälkikäteen.

Nopeatempoisesta reaktiivisuudesta poisoppiminen ottanee aikansa; puhelimen olen oppinut pitämään hiljaisella ja vastaamaan soittopyyntöihin, mutta eri tietokoneohjelmien sulkeminen (=toistuvat herätykset ts. keskeytykset) vaatii vielä aikaa ja toistoa. Uskon niiden kuitenkin lisäävän (työ)hyvinvointiani. Sisäinen ‘Pirjoni/Tyyneni’ aikoo ottaa Metta-harjoituksen käyttöön, ‘Olkoon niin, että olen onnellinen…'”

Annika

 

“Lukiessani kirjaa tunnistin itseni siitä, että mieleni rakentaa negatiivisia uhkakuvia. Sisäinen ääneni on tällä hetkellä todella negatiivinen. Tiedän ettei näin voi jatkua, mutta siltikin kuuntelen sisäistä negatiivista minääni. Minulla on tällä hetkellä suuria vaikeuksia keskittyä, mieleni harhailee jatkuvasti. Olen tällä hetkellä sairaslomalla masennuksen vuoksi ja sain aiemmin burn outin. (…)

Kirjoitus läsnäolotaidoista oli kiinnostava. Huomasin omat puutteeni arjessa läsnäolotaitojen osalta. Unohtelen asioita ja tavaroita jatkuvasti. Minulla on usein tunne, että en ehdi tehdä oikein mitään kunnolla, on vaikea keskittyä ja on jatkuvasti hieman levoton, latistunut ja kireä olo. Toivon, että kirjassa esitellyt harjoitteet auttavat minua. Vielä on liian aikaista sanoa mitään harjoitteiden tehokkuudesta. (…)

Lukiessani kirjaa kaipailin post it -lappuja, joilla olisin voinut merkitä kiinnostavimmat harjoitukset nopeasti löydettäviksi. Aion tehdä harjoituksia jatkossa ja toivon, että niistä on minulle hyötyä. Harjoitusvinkit olivat kirjan parasta antia.

Tällä hetkellä olen siis sairaslomalla masennuksen vuoksi, joten työharjoitukset jne. jäävät minulta myöhemmäksi. Aion säilyttää kirjan ja lukea sen uudestaan vuoden päästä.”

Eini

 

Kuulutko jo Bazarin Kirjaklubiin? Kirjaklubilaisena saat sähköpostiisi ajankohtaista tietoa uutuuskirjoista, tapahtumista, kirjailijavierailuista, kilpailuista ja verkkokauppamme alennuksista. Lisäksi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan seuraaviin lukijapaneeleihin!

Lue lisää Kirjaklubista ja liity mukaan >>