Kirjaklubin lukijapaneeli tutustui uutuuskirjaan Ja jollen sinua saa

Bazarin kirjaklubilaisista koottu lukijapaneeli tutustui maaliskuussa Ilona Tuomisen esikoisromaaniin Ja jollen sinua saa. Katso, millaista palautetta panelistit antoivat kirjasta!

Ilona Tuominen: Ja jollen sinua saa

Tiheätunnelmaisessa jännitysromaanissa Ja jollen sinua saa rakkaudenkipeys muuttuu sairaudeksi. Riia Haapakorpi suree isoäitinsä kuolemaa ja hukuttaa ikävän arkisiin rutiineihinsa. Eräänä iltana Riia löytää kotimatkallaan urheilukassin, jonka sisältä häntä tuijottavat elottomat silmät. Tapauksen todistajana hän joutuu tekemisiin poliisin kanssa, ja menneisyyden ankeat haamut nousevat pintaan. Tutkimusten edetessä ilmaantuu karmeita todisteita, jotka kytkevät teon oudolla tavalla Riiaan.

Ilona Tuominen (s. 1985)  työskentelee opettajana Kaarinassa ja asuu Turussa. Kirjallisuus ja kielet ovat kiinnostaneet Tuomista jo lapsesta lähtien, ja hän on tehnyt työtä myös asiatekstien suomentajana. Tuominen voitti Kouvolan dekkaripäivien novellikilpailun vuonna 2019. Trilleri Ja jollen sinua saa on ensimmäinen häneltä julkaistu teos. 

Lue lisää uutuuskirjasta täältä >>

 

Otteita lukijapaneelin palautteista:

”Pidin kirjasta todella paljon. Se oli jännittävä ja mukaansatempaava trilleri, mutta myös päähenkilön Riian vahva kasvutarina.”

“Pidin erityisesti Tuomisen tyylistä kuvata eri asioita, kuten Riian tuntemuksia, luontoa tai käsillä olevan tilanteen tunnelmaa.”

“Kirja oli jännittävä ja ensimmäinen lukukerta menikin hujauksessa, kun kirjaa ei mitenkään malttanut laskea kädestään. Vasta toisella lukukerralla maltoin syventyä tekstin monipuolisuuteen ja juonen taitavaan rakenteluun.”

“Mielestäni Tuominen kuljettaa hienosti Riian kasvutarinaa trillerijuonen lomassa. Välillä ne ovat kuin sama asia ja välillä ne taas erkanevat toisistaan.”

“Rikokset kirjassa olivat todella kammottavia, mutta kirjassa ei mässäilty raakuuksilla, vaan järkyttävät asiat kerrottiin pääasiassa kirjan henkilöiden kokemien kauhuhetkien ja järkytysten kautta.

Voin lämpimästi suositella kirjaa luettavaksi. Siinä on kaikkea, mitä hyvältä kirjalta odottaa: jännitystä, mielenkiintoisia henkilöitä, kerroksellisuutta, ihmismielen syövereitä ja mausteeksi ripaus romantiikkaa.”

Raija

 

”Ilona Tuomisen esikoistrillerin nimi tihkuu tummanpuhuvaa uhkaa: Ja jollen sinua saa. On ilmiselvää, että haasteen heittäjällä ei ole hyvät mielessään. (…) Tässäpä vasta tiheätunnelmainen juonikuvio! Ja loppua kohden vauhti kiihtyi niin, että kirja oli luettava siltä istumalta loppuun. Matkan varrella olin lukevinani vihjeitä rivien välistä, mutta arvaukseni menivät metsään, tietenkin. Lukemisen ilo kirkastuu juuri noina hetkinä, kun juonen ennalta-arvaamattomuus pääsee loppumetreillä yllättämään. Suosittelen jännityksen ystäville. ”

Marja-Liisa

 

”Kirjan asetelma oli melko synkkä, mutta siitä huolimatta tarina eteni jotenkin kepeän oloisesti. Dialogia oli paljon, joten kirja oli myös nopealukuinen.”

“Yllätyin myös siinä, että ryhdyin lukemaan trilleriä, mutta kiinnostuinkin päähenkilön ihmissuhteista. Ajoittain en jaksanut välittää murhista tai murhaajasta ollenkaan, vaan pohdiskelin vain Riian sydämenasioita.”

“Välttämättä en suosittelisi kirjaa vannoutuneelle dekkaristille, niin paljon siinä on ihmissuhdekuvausta. Toisaalta irti leikatut päät eivät sovi romantikoille. Noiden ääripäiden väliin mahtuu varmaan laaja lukijakunta pienen romantiikan sekaisen jännityksen ystäviä. Tai toisin päin.”

Nina

 

”Vahva esikoisdekkari. Kirjan juoni vangitsi ja piti otteessaan. Välillä oli hankala lopettaa lukemista, koska halusi tietää mitä seuraavassa luvussa tapahtuu. 

Riia oli sympaattinen ja perhekeskeinen. Vaikka välillä hänen naiiviutensa ihmetytti, lopussa hän kuitenkin osoittautui vahvaksi persoonaksi.

Mielestäni kirjan tarina onnistuu yllättämään, kun arvelet lähes kaikkia henkilöitä murhaajaksi ja silti yllätyt, kun se oikea henkilö paljastuu.”

Inga

 

”Kirjan juoni oli hyvä, eikä kerronta kikkaillut millään erikoisosaamisella, joten sitä oli kivaa ja helppoa lukea. Sen ymmärsi. Kirjassa ei myöskään mässäilty millään raaoilla yksityiskohdilla vaikkakin itse tarina karmaiseva olikin.”

“Toivottavasti seuraava kirja on jo tekeillä, sillä haluaisin ehdottomasti lukea lisää tällaista mutkatonta ja rentoa, tavallisille ihmisille tehtyä tekstiä. Uskoisin, että kirja sopii naispuolisille lukijoille. Ja kaikkien turkulaisten jännityksen ystävien tulisi tietenkin lukea se, ulkopaikkakuntalaisena minäkin olin välillä hyvinkin selvillä, missä kulloinkin oltiin. Tykkäsin!”

Nina

 

”Tarina itsessään ei kohdallani käynnistynyt kovinkaan nopeasti. (…) Jossain vaiheessa huomasinkin, että tarina vain kaappasi mukaansa ja kun jännärin ’imu’ käynnistyy, niin sitten luetaan yötä myöten.”

”Kirjan surumielinen, jopa melankolinen tunnelma antoi oman mausteensa. Toi tunteen hahmojen suurista salaisuuksista ja painolastista, joita he hartioillaan kantoivat. Kirjassa myös mielestäni hyvin välitettiin itse surmatekojen raakuus, mässäämättä kuitenkaan verisillä yksityiskohdilla. On hyvä, että lukijan omaankin mielikuvitukseen luotetaan.”

”Tässä kirjassa oli todella paljon positiivisia puolia, mutta täytyy muutama negatiivinenkin nostaa esille. Kirjan/tarinan alusta jo mainitsinkin. Siinä oli jotain, joka ei oikein toiminut. (…) Toinen asia, joka minua kirjan aikana vaivasi oli tietynlainen päähenkilön naiivius ja muutenkin pidin kirjan hahmoja jotenkin kovin epäuskottavina. (…) Mutta esikoiskirjassahan täytyy aina olla jotain kehitettävää, niin ehkä se tässä kirjassa olisi juuri henkilögalleria.”

”Tätä kirjaa suosittelisin kyllä turkulaisille dekkarinystäville ja ennen kaikkea naislukijoille ikään katsomatta. Kyllä tämä varmasti monen miehenkin lukulistalle päätyy.”

Tiina

 

”Kirjan alku oli sujuvaa kerrontaa ja juoni alkoi kehittymään mielestäni hyvin. Alkuun piti lukea ahmimalla, mutta jossain vaiheessa alkoi ahdistamaan, kunnes pääsin siitä yli. Itse en yleensä halua lukea irtopäistä tai muista raakuuksista. Tähän juoneen ne kyllä sopivat. Kirjasta löytyy mm. kauhua, jännitystä ja rakkautta. (…)

Kirja oli jostain kohdin vähän turhan rönsyilevä, mutta silti sen halusi lukea loppuun harppomatta. Ja puolen välin jälkeen aloin miettimään, miten tässä lopulta käy.

Mielelläni luen kirjailijalta myös seuraavan kirjan jos/kun hän sellaisen kirjoittaa.

Kirja sopii kaikenikäisille jännityksen ystäville. Hyvää viihdettä, mutta suurta määrää hempeilyä ei kannata odottaa. ”

Tuula

 

” Juoni oli aika ajoin ’väsähtänyt’ mutta oli sitten vauhtiakin ja todella jänniä kiemuroita. Lähteekö loppuratkaisu vähän lentoon suhteessa muuhun kerrontaan. Suosittelen kirjaa, suomalainen esikoiskirjailija, jonka seuraavat kirjatkin päätyvät luettavakseni. Jotenkin jäi sellainen tunne, että tämäkin tarina saa jatkoa.”

Johanna

 

Kuulutko jo Bazarin Kirjaklubiin? Kirjaklubilaisena saat sähköpostiisi ajankohtaista tietoa uutuuskirjoista, tapahtumista, kirjailijavierailuista, kilpailuista ja verkkokauppamme alennuksista. Lisäksi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan seuraaviin lukijapaneeleihin!

Lue lisää Kirjaklubista ja liity mukaan >>