Kirjaklubin lukijapaneeli tutustui kirjaan Uuden ajan opettaja

Bazarin kirjaklubilaisista koottu lukijapaneeli tutustui toukokuussa Laura Baldinin historialliseen romaaniin Uuden ajan opettaja (suom. Helinä Kangas ja Sari Ristolainen). Katso, millaista palautetta panelistit antoivat kirjasta!

Laura Baldini: Uuden ajan opettaja

Laura Baldinin historiallinen romaani Uuden ajan opettaja (suom. Helinä Kangas ja Sari Ristolainen) maalaa kuvan maailmaa mullistaneen kasvattajan ja pedagogin, Maria Montessorin, elämästä ja vie lukijan samalla keskelle 1900-luvun alun kukoistavaa Eurooppaa.

Laura Baldini on itävaltalaiskirjailija Beate Malyn toinen kirjailijanimi. Baldini on kirjoittanut lukuisia historiallisia romaaneja ja tehnyt pitkän kirjailijanuran kotimaassaan. 

Lue lisää kirjasta täältä >>

 

Otteita lukijapaneelin palautteista:

 

”Luin kirjan Uuden ajan opettaja liki yhdellä rykäyksellä, se oli niin mukaansatempaava. Rakastan lukea menneistä ajoista kertovia romaaneja, ja tässä sai nautiskellen lukea 1900-luvun Italiasta ja monista muista maista, niin monessa maassa Maria Montessori ehti kiertää.”

”Pidin kovasti kirjasta ja uskon jokaisen historiallisista romaaneista pitävän nauttivan tästä kirjasta.”

Anneli

 

”Heti alkusivuista lähtien kirja tempaisi minut mukaansa aiheen ja miljöön vuoksi.”

“Kirja ei missään tapauksessa ollut tylsää kuvausta naisen asemasta 1800-luvun loppupuolella, vaan Marian elämässä riitti traagisia juonenkäänteitä, jotka toisin liittyivät osittain naisen asemaan ja saivat sivut kääntymään nopeasti. Mukana oli myös rakkausjuoni.”

”Tätä lukuromaania suosittelen kaikille, jotka rakastavat lukea fiktiota todellisista henkilöistä. Yleensähän tämäntyyppiset romaanit kuvaavat taitelijoita tai hallitsijoita, joten on hienoa, että päähenkilönä oli opettaja. Vaikka ei todellisista henkilöistä piittaisikaan, sopii kirja mainiosti myös heille, jotka haluavat sukeltaa 1800-luvun ja 1900-luvun vaihteen Eurooppaan. Vaikka kirjassa oli rakkautta ja tragedioita, se ei ollut surullinen tai liian viihteellinen vaan sopivassa suhteessa kevyt ja myös tietoa antava.”

Mari

 

”Tarina imaisi minut sisään 1900-luvun (ajatus)maailmaan. Kirja sopii historiasta, vahvoista naistarinoista kiinnostuneille. Vaikka et välittäisi historiasta pätkääkään, niin se kannattaa silti lukea. Tarina on mehukas ja tuoksuu elämältä. Kirjailijan loppukommentit olivat herkullisen tarinan tuoreet koristekirsikat, joihin on hyvä päättää.”

Kati

 

”Uuden ajan opettaja oli todella vetävä ja mielenkiintoinen fiktiolla höystetty tarina montessoripedagogiikan perustaneesta italialaisesta Maria Montessorista. 

Olin kuullut montessorikoulusta, mutta en voinut sanoa tietäväni siitä mitään. Sen lisäksi, että kirja imaisi mukaansa voimakkaasti, se tarjosi mielenkiintoista tietoa tästä yksilöllisyyttä ja erilaisuutta korostavasta opetusmenetelmästä ja kuvasi 1800- ja 1900-lukujen taitteen naisasemaa. Maria Montessori oli vaikuttava persoonaa, jonka elämästä olisin lukenut mielelläni lisää. Ihan harmitti, kun kirja loppui. Loistava lukukokemus, viisi tähteä!”

Irina

 

”Kieli on sujuvaa, ei liiaksi maalailevaa, vaan kulkee hyvää tahtia eteenpäin antaen silti lukijan nautiskella Rooman maisemista sekä irvistellä groteskeillekin aikakauden kuvauksille. ”

”Nostan hattua kirjoittajalle, jolla on ollut mitä ilmeisimmin hyvin vähän aineistoa tarinan tueksi, mutta siitä huolimatta on saanut kudottua kokoon taitavasti tiiviin kuvauksen Montessorin elämän suurista käännekohdista hyvin uskottavasti. Kohotan kukkahattuani myös signorina Montessorille, jota edelleen nykypäivänäkin on kiittäminen monista pedagogisista tavoista niin päiväkodeissa kuin kouluissakin. Lisäksi kiitosta ansaitsee kääntäjät Helinä Kangas ja Sari Ristolainen, sillä pitkästä aikaa en jäänyt jumiin mihinkään oudolta vaikuttavaan kohtaan ja luulen onnistuneen käännöstyön olevan siinä avainasemassa.

Uskallan suositella romaania niin historiallisten tarinoiden, romantiikan kuin myös matkakertomusten ystäville. Ja jollet vielä ole käynyt Roomassa, ehkä tämän jälkeen alat selvittää miten sinne Terminille pääsisi täältä Pohjolasta junalla.”

Jarna-Erika

 

”Rakastuin kirjaan ja sen kirjoittajaan, myös suomentajat ovat huippuja. En ole lukenut kirjaa alkukielellä, mutta tekstistä huokuu lämpö ja osaaminen, lukija tuntee ja näkee sielunsa silmillä maiseman ja Marian luonteen kaikkine piirteineen!”

Satu Maria

 

Kuulutko jo Bazarin Kirjaklubiin? Kirjaklubilaisena saat sähköpostiisi ajankohtaista tietoa uutuuskirjoista, tapahtumista, kirjailijavierailuista, kilpailuista ja verkkokauppamme alennuksista. Lisäksi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan seuraaviin lukijapaneeleihin!

Lue lisää Kirjaklubista ja liity mukaan!