Kirjailija Bernard Cornwell
Suomentaja Outi Huovinen
Alkuteos The last kingdom
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789519107981
Ilmestymispäivä 08.08.2007
Sidosasu Kirja,Sidottu
Sarja Uhtred 1
Sivumäärä 402
Koko (mm x mm) 143 x 217
Kirjastoluokka 84.2

Viimeinen kuningaskunta

800-luvulle sijoittuvan seikkailuromaanisarjan avaus

Bernard Cornwellin Viimeinen kuningaskunta aloittaa kirjasarjan, joka kertoo väkevän soturin, Uhtredin, seikkailuista Alfred Suuren ajan Englannissa.

Englanti 800-luvulla, Alfred Suuren aikana. Kun englantilaispoika Uhtred jää orvoksi, tanskalaiset ottavat hänet hoiviinsa ja opettavat viikinkien tavoille. Mutta Uhtredin kohtalo kietoutuu yhteen myös kuningas Alfredin kanssa. Tämän hallitsema Wessex on ainoa jäljellä oleva englantilainen kuningaskunta, joka on kestänyt tanskalaisten hyökkäykset.

Uhtredin kasvuvuosia leimaavat kristinuskon ja pakanuuden kilpailu sekä englantilaisten ja tanskalaisten välinen valtataistelu. Nuorta miestä kalvaa epätietoisuus siitä, kenen puolelle hän kuuluu ja ketä vastaan hänen tulee kohottaa miekkansa. On tulossa aika, jolloin jokaisen on valittava puolensa.

Vuonna 2015 ensi-iltansa saanut tv-sarja The Last Kingdom perustuu Bernard Cornwellin Uhtred -sarjaan, jonka avausosa Viimeinen kuningaskunta on. Sarjan 12. osa Kuninkaiden miekka julkaistaan syksyllä 2020.

Cover