Kirjailija J. C. Maetis
Suomentaja Ronja Erkko
Alkuteos Freud's Circle
Genret Dekkarit ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523768383
Ilmestymispäivä 16.05.2024
Sidosasu E-kirja
Kirjastoluokka 84.2

Vastarinnan kirjoittajat

Piilossa sanojen takana

J. C. Maetisin Vastarinnan kirjoittajat on toisen maailmansodan aikaiseen Wieniin sijoittuva romaani kahdesta miehestä, jotka taistelivat natsihallintoa vastaan kirjoittamalla.

Keväällä 1938 Café Mozart Wienin sydämessä on kaupungin kirjailijoiden kohtaamispaikka. Vakioasiakkaiden joukossa ovat juutalaisserkukset Mathias ja Johannes, jotka kuuluvat Sigmund Freudin lähipiiriin. Tunnetun psykiatrin lähimmät ystävät ovat kokoontuneet vuosia kahvilaan keskustelemaan tieteestä ja taiteesta.

Kun Hitler valtaa Itävallan, natsipuolue alkaa jahdata kaupungin juutalaisia kovin ottein. Verkon kiristyessä Mathiaksen ja Johanneksen ympärillä serkukset turvautuvat peitenimiin säilyäkseen natsien ulottumattomissa. Heidän läheisensä joutuvat väkivallan kohteeksi serkuksia suojellessaan, ja Mathias ja Johannes joutuvat turvautumaan parhaiten osaamaansa taitoon taistellakseen valloittajia vastaan – kirjoittamiseen.

J. C. Maetisin Vastarinnan kirjoittajat on jännityksentäyteinen historiallinen romaani rohkeista ihmisistä, jotka laittoivat henkensä likoon kääntääkseen osaltaan toisen maailmansodan kulun poikkeuksellisin tavoin.

Cover

Lisää kirjailijalta