Kirjailija Javier Cercas
Suomentaja Satu Ekman
Alkuteos La velocidad de la luz
Kieli Suomi
Genret Rikos ja jännitys Suomennettu kaunokirjallisuus
ISBN 9789519107493
Ilmestymispäivä 20.09.2007
Sidosasu Kirja Sidottu
Sivumäärä 279
Kirjastoluokka 84.2

Valon nopeus

Valon nopeus on espanjalaisen kertomakirjallisuuden helmi — klassikko jo nyt. Kirjan kertoja on menestyksestä haaveileva kirjailijanalku, joka saa tilaisuuden
lähteä opettajaksi Yhdysvaltojen keskilänteen. Yliopistossa nuori barcelonalainen tutustuu Vietnamin veteraaniin Rodney Falkiin, omissa oloissaan viihtyvään outoon mieheen, jonka menneisyys painaa harteita. Miksi Rodney välttelee ihmisiä ja elämää? Miksi hän hyväksyy kertojan ystäväkseen? Kun kirjailija palaa takaisin Espanjaan, äkillinen menestys vie hänet kohti ylimielisyyttä, itsekkyyttä ja häpeää, ja Rodney palaa hänen mieleensä.

Valon nopeus kertoo pahan ja syyllisyyden kokemuksesta. Kahden miehen tarina porautuu ihmisen rajattomaan kykyyn tehdä vahinkoa sekä sodan ja menestyksen tavoittelun problematiikkaan. Miehiä yhdistää sama virhe: valon nopeuden lailla he ovat päätyneet pitämään itseään jumalina ja joutuvat maksamaan siitä kovan hinnan.

Javier Cercas yhdistää omaelämäkerran, esseistiikan ja historiallisen romaanin. Valon nopeus osoittaa, millä voimalla kirjallisuus auttaa käsittelemään todellisuutta ja manaamaan siitä pahan pois.

Ei muita julkaisuja kirjailijalta