Kirjailija Jyrki Tepsa
Kansi Susanna Appel
Genret Henkilökuvat ja elämäkerrat Tietokirjat Tulossa
ISBN 9789523764125
Ilmestymispäivä 29.11.2023
Sidosasu Kirja,Sidottu
Kirjastoluokka 99.1

Suomen dopingin kummisetä

Hormonien ja huumeiden huuruissa

Suomen dopingin kummisetä on värikäs kuvaus Jyrki Tepsan rikollisesta elämästä dopingaineiden myyntiverkoston pyörittäjänä.

Laittomalla dopingkaupalla ansaitaan Suomessa vuosittain miljoonia euroja, ja tämän alati kasvavan markkinan kummisetänä voidaan pitää Jyrki Tepsaa. Tepsa löysi dopingaineet 1980-luvulla voimailuharrastuksensa seurauksena ja alkoi pian sen jälkeen käydä niillä myös kauppaa.

Tepsa kasvatti kaupankäyntiään määrätietoisesti ja tilaili lopulta dopingainelasteja Venäjältä, Baltiasta ja Balkanin maista saakka. Yhteistyökumppaneina hänellä oli muun muassa Venäjän mafia, jonka karskit toimintatavat tulivat hänelle hyvin tutuiksi. Tepsan kehittämän myynti- ja jakeluverkoston kautta kiellettyjä aineita ostivat niin Suomen urheilumaailman kirkkaimmat tähdet kuin kuntosalien sunnuntaitreenaajatkin.

Suomen dopingin kummisedän tarina on täynnä rikoksia, päihteitä ja raakaa väkivaltaa mutta myös tragikoomisia tilanteita, ja se piirtää hätkähdyttävän kuvan dopingaineiden levinneisyydestä Suomessa. Tepsan rankka elämä ajoi hänet lopulta umpikujaan, ja hän päätti jättää rikollisen elämän taakseen 2010-luvun puolivälissä.

Cover